Παγώνει ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παγώνουν οι διαδικασίες επανέναρξης της συζήτησης για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Η Ελλάδα από την αρχή της πρότασης Ακάρ στον Έλληνα υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ήταν επιφυλακτική και ο λόγος σαφέστατα είναι η προκλητική στάση της Άγκυρας σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των ηγετών των δυο χωρών στο Λονδίνο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είχε ζητήσει από τα τέλη Οκτωβρίου αυτή την επανέναρξη, όμως η Ελλάδα ήθελε να εμφανίσει όλες της τις προθέσεις η Τουρκία.

Κάτω από τις παρούσες συνθήκες και με γνώμονα τα όσα πράττει η γείτονα, μόνο γόνιμος δεν θα ήταν ο διάλογος ανάμεσα στα διπλωματικά και στρατιωτικά κλιμάκια.

Τα ΜΟΕ είχαν επανεκκινήσει το καλοκαίρι με αρκετά προβλήματα και προτάσεις από την Τουρκία που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να δεχτεί.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη δείχνει ότι η Ελλάδα δεν δέχεται οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων από την τουρκική πλευρά.

Πηγή: HELLASJOURNAL