Πάει για τις 14 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων; Ανακοινώσεις αύριο

Με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού η ημερομηνία για το άνοιγμα στα σχολεία φαίνεται να πηγαίνει μία εβδομάδα πίσω. Αντί δηλαδή τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχε ανακοινώσει πρώτα στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, οι μαθητές φαίνεται ότι θα επιστρέψουν στα θρανία στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κι αυτό γιατί οι λοιμωξιολόγοι που βλέπουν ότι τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά είναι πάνω από 200 και μόλις το Σάββατο, 22 Αυγούστου, η ημερήσια καταγραφή «άγγιξε» το ρεκόρ των 269 κρουσμάτων στη χώρα μας (καταγράφηκαν 264 κρούσματα στην ανακοίνωση της 22ας Αυγούστου) έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση τα σχολεία να ανοίξουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες αργότερα από την επιστροφή και όλων των εκδρομέων του καλοκαιριού, κάτι που υπολογίζεται ότι θα γίνεται στα τέλη Αυγούστου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στις ανακοινώσεις που θα κάνει τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου, στις 16:00 από το υπουργείο Παιδείας θα δώσει απαντήσεις τόσο για την ημερομηνία της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία όσο και για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. Τα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν οι γονείς και οι μαθητές είναι τα εξής:

-Πώς και πού δηλαδή τα παιδιά θα φορούν μάσκα

-Αν θα τη φορούν στα διαλείμματα και πώς οι μαθητές θα κάνουν διάλειμμα. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή