Όταν τσακώνονται βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια…

Η κόντρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την οποία ξεκίνησε χθες από τη Λευκωσία, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, συνεχίστηκε με την απάντηση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απέρριψε τον ισχυρισμό του Σεργκέι Λαβρόφ, ότι οι Αμερικανοί είναι αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Θυμίζω ότι ο Ρώσος υπουργός, μίλησε από την κυπριακή πρωτεύουσα, για έξωθεν παίκτες «όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες που προσπαθούν -όπως είπε- να δημιουργήσουν» γραμμές «και να συμβάλουν στις συγκρούσεις παρά στις ειρηνικές λύσεις».

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, βλέπουν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως στρατηγικό χώρο. Πρόσθεσε ότι «συνεργαζόμαστε ενεργά με τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την προώθηση μεγαλύτερης σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας».

Οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι ανταγωνίζονται στην ανατολική Μεσόγειο για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, στρατηγικά και οικονομικά. Και δυστυχώς η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε ξαφνικά στο κέντρο αυτού του ανταγωνισμού.

Η Αμερική έχει δράσει επιθετικά το τελευταίο διάστημα και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι επιστρέφει στην περιοχή στοχεύοντας πάντα να περιορίσει την ισχύ της Ρωσίας στη Μεσόγειο. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια. Διότι όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ