Όταν ο Ερντογάν εξαπατούσε Τραμπ και Νετανιάχου…

Η άθλια επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, εναντίον του Ισραήλ, δείχνει πρώτα και πάνω απ’ όλα το μίσος του Τούρκου προέδρου εναντίον του Εβραϊκού Κράτους και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Την ίδια στιγμή περιέχει και απειλές. Βεβαίως, όσοι παρακολουθούμε και αναλύουμε την πολιτική του Ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας για το Ισραήλ, έχουμε δει και χειρότερα. Όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων, αλλά και πράξεων.

Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν ότι η Τουρκία ενισχύει με όλους τους τρόπους το παλαιστινιακό «αντάρτικο» εναντίον τους. Έχουν εξαρθρώσει ομάδες Τούρκων, που έφτασαν στο Ισραήλ ως «τουρίστες» και στην πραγματικότητα εκπαίδευαν μέλη της Χαμάς, ή έστηναν προβοκάτσιες εναντίον του Εβραϊκού Κράτους.

Ευθύνονται, βέβαια, και οι Ισραηλινοί διότι ενώ έχουν τις καλύτερες μυστικές υπηρεσίες δεν καλύπτουν τα νώτα τους. Το καλοκαίρι του 2018 είχαν συλλάβει μία νεαρή ακτιβίστρια από την Τουρκία, την Ebru Özkan -και αυτή πήγε στο Ισραήλ για …«τουρισμό»- η οποία εργαζόταν για την τουρκική ΜΙΤ και είχε εντολή να οργανώσει και να εκπαιδεύσει τις Παλαιστίνιες γυναίκες στο ισραηλινό έδαφος.

Μετά τη σύλληψή της ο Ερντογάν έπαθε παράκρουση στην κυριολεξία δείχνοντας βασικά την ανησυχία του. Η νεαρά προφανώς ήταν «μεγάλο ψάρι», και θα γνώριζε αρκετά για το τουρκικό δίκτυο στο Ισραήλ. Τι νομίζετε ότι έκανε; Τηλεφώνησε στην Ουάσιγκτον και ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Και για να τον δελεάσει να βοηθήσει στην απελευθέρωση της πρακτόρισσας της ΜΙΤ, υποσχέθηκε στον αφελή πλανητάρχη ότι θα απελευθερώσει με τη σειρά του τον Πάστορα Άντριου Μπράνσον. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ  ΠΗΓΗ