Όταν εκλεγμένος πρόεδρος κατεβάζει το στρατό στους δρόμους… απέτυχε

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ιστοσελίδας μας με την αναφορά στη λέξη «δικτατορία», προκάλεσε πραγματική θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες και ομογενείς οπαδούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η υποστήριξη προς την ενέργεια του Αμερικανού προέδρου, που κατά τη γνώμη αρκετών ειδικών, είναι αντισυνταγματική, να ανακοινώσει την κάθοδο χιλιάδων, όπως είπε, στρατιωτών και γενικά μελών των αρχών ασφαλείας στους δρόμους της Ουάσιγκτον και άλλων πόλεων, προκαλεί τα δημοκρατικά μας αισθήματα.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Προσωπικά, σέβομαι τις απόψεις των ανθρώπων, όταν αυτοί σέβονται τους κανόνες της Δημοκρατίας. Είμαι, λοιπόν, υπέρ του δικαιώματος μας να εκφράζουμε ελεύθερα τις γνώμες μας, αλλά είμαι κάθετα εναντίον αυτών που καταστρέφουν και λεηλατούν. Λυπάμαι, και το είπα και σε παιδιά της Ομογένειας που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, ότι καταστράφηκε, φοβάμαι, ένα ειρηνικό κίνημα που ξεσηκώθηκε, όχι μόνο λόγω της δολοφονίας του άτυχου Αφροαμερικανού στη Μινεάπολη, αλλά και επειδή η Αμερική κυριαρχείται από ένα κλίμα που θυμίζει «εμφύλιο» (ευτυχώς χωρίς όπλα).

Απ’ εδώ και πέρα, ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί. Προφανώς, με τη δικαιολογία των βανδαλισμών -και έγιναν παντού, ας μην κρυβόμαστε- θα φτάσουμε στο σημείο για το οποίο πιέζει ο κ. Τραμπ: να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια σε όλη την Αμερική. Όπως συμβαίνει στα απολυταρχικά καθεστώτα. Οι πολίτες της υπερδύναμης ζουν πρωτόγνωρες καταστάσει. Από τη μία ο Πρόεδρος τους ανακοινώνει την ανάπτυξη πολλών χιλιάδων στρατιωτών και αστυνομικών, με απλά λόγια κατεβάζει το στρατό στις πόλεις, και Από την άλλη βλέπουν τις λεηλασίες στα καταστήματα όχι μόνο των εταιρειών κολοσσών αλλά και ανθρώπων, που τις έφτιαξαν με τον ιδρώτα τους και πολλές ώρες εργασίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ