Ορισμένες αλήθειες που πονάνε για τους πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο…

Προκλήθηκε μία παρόμοια συζήτηση και στο παρελθόν, αλλά δεν βγήκε κανένα σοβαρό συμπέρασμα. Διότι διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία τη φοβούνται αυτή την κουβέντα, επειδή βγάζει στον αφρό αλήθειες που πονάνε τους πολίτες. Και ως γνωστό, οι πολιτικοί δεν έχουν τις ίδιες ευαισθησίες με το λαό.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Εκλέγονται στη βάση ενός προγράμματος, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείπουν, καθώς όλο και περισσότερο εξαρτώνται από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, που επηρεάζουν σημαντικά τις όποιες αποφάσεις, ιδιαίτερα για τα θέματα της οικονομίας και της διπλωματίας.

Αναφέρομαι στον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία δείχνει να ενδιαφέρεται για τους Τουρκοκύπριους και τους εποίκους των κατεχομένων, και στην αντίστοιχη συμπεριφορά της Αθήνας προς τους Ελληνοκύπριους και την Κύπρο.

Η Άγκυρα διατηρεί χιλιάδες κατοχικούς στρατιώτες στην κατεχόμενη Κύπρο και χρησιμοποιεί τα κατεχόμενα για να προωθήσει τα στρατηγικά της συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αντίθεση με όσα παράνομα, βεβαίως, πράττει η Τουρκία, η Ελλάδα θεωρεί ότι η Κύπρος είναι μία ανεξάρτητη χώρα και πρέπει να κάνει τα κουμάντα της ανεξάρτητα από την Αθήνα.

Είναι μία θέση των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων, που δημοσιοποιήθηκε από λάθος του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Μεγάρου Μαξίμου. Και γενικά, εκτός του Αντώνη Σαμαρά που έχει μία διαφορετική θέση απ’ όλους τους άλλους που κυβέρνησαν ή κυβερνούν τη «Μητέρα-Πατρίδα», αυτή είναι η νοοτροπία. Η Κύπρος είναι μία άλλη χώρα, μία ανεξάρτητη χώρα και πρέπει να παίρνει η ίδια τις αποφάσεις της.

Βεβαίως ευθύνονται και όσοι κυβέρνησαν στη Λευκωσία. Τους αρέσει αυτή η κατάσταση, διότι νομίζουν ότι ξαφνικά έγιναν “κάποιοι”! Αυτός, είναι και ένας τρόπος για να αποποιούνται οι Έλληνες πολιτικοί τις ευθύνες της «Μητέρας» προς τη «Θυγατέρα». Αλλά μη νομίζετε ότι χαλά τους Ελληνοκύπριους πολιτικούς. Καθόλου… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ