ΟΡΙΑΚΑ, αλλά μπροστά από τον US Army ελληνικός ουλαμός αρμάτων της 211 ΕΜΑ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από την Δευτέρα 14 έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Ουλαμών Αρμάτων των Μονάδων Τεθωρακισμένων που διαθέτουν άρματα LEO2 (A4 και HEL) με συμμετοχή τμήματος των United States Army Europe (USAREUR), στο Πεδίο Βολής Αρμάτων στο Πετροχώρι Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτευσε ο ουλαμός της 211 ΕΜΑ, ακολούθησε ο αμερικανικός και σε απόσταση αναπνοής, στην κυριολεξία, ακολούθησαν άλλοι τρεις ελληνικοί ουλαμοί! Αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι σε περίπτωση εμπλοκής στον Έβρο, “όποιος” πάρει λάθος αποφάσεις, θα κληθεί να καταβάλει βαρύτατο τίμημα. Διότι στα λόγια… “χτίζεις ανώγια και κατώγια”.

Οι Ουλαμοί αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων.

Η τελική κατάταξη των Ουλαμών, αποτελεί συνδυασμό του χρόνου που χρειάστηκε το κάθε πλήρωμα για να ολοκληρώσει τις δοκιμασίες, σε συνάρτηση με επιμέρους βαθμολόγηση των δεξιοτήτων του και ειδικά της ευστοχίας των βολών των πληρωμάτων των αρμάτων.

Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού.