Οργή Άγκυρας! “Λάθος οι κυρώσεις των ΗΠΑ”, επαναλαμβάνει ο Ακάρ

Μήνυμα προς τις ΗΠΑ απέστειλε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ζητώντας από την Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει την απόφασή της να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να μετριάσουμε τη ζημιά που θα προκληθεί από τις κυρώσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ακάρ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Όπως είπε, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, «αυτή η εσφαλμένη απόφαση πρέπει να αποσυρθεί το συντομότερο δυνατό». «Αναμένουμε να διορθωθεί η απόφαση» ξεκαθάρισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επιβολή αντίποινων, απέναντι στις κυρώσεις που ανακοίνωσαν προσφάτως οι ΗΠΑ.Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την απόφασή της για τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, στα μέσα του Δεκεμβρίου, βάζοντας στο «στόχαστρο» τις αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας και τον πρόεδρός τους Ισμαΐλ Ντεμίρ, αλλά και ακόμη τρεις Τούρκους αξιωματούχους.

Οι κυρώσεις προβλέπουν, ειδικότερα, την απαγόρευση όλων των αμερικανικών εξαγωγών στις αμυντικές βιομηχανίες της Τουρκίας και το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των παραπάνω αξιωματούχων. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του με τις κυρώσεις των ΗΠΑ, τόνισε προσφάτως ότι οι κυρώσεις δεν «συνάδουν με το γεγονός ότι ΗΠΑ και Τουρκία είναι σύμμαχοι”.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK