Όνειδος για ΗΠΑ… Θα καταδικάσει επιτέλους ο Τραμπ τα της Αγίας Σοφίας;

Οι αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Καρλ Μπέρνσταιν για τις στενότατες σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Τούρκου ομολόγου του, Ταγίπ Ερντογάν, δεν μας εξέπληξαν.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Οι σχέσεις των δύο προέδρων εξηγούν, κατά κάποιο τρόπο, και την άρνηση του κ. Τραμπ -μέχρι της στιγμής τουλάχιστον- να καταδικάσει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Ελπίζουμε να το πράξει σύντομα, αν όντως εννοεί αυτά που λέει: ότι δηλαδή είναι ο …προστάτης του Χριστιανισμού. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υποχρέωση και έναντι των ομογενών οπαδών του.

Οι αποκαλύψεις επιβεβαίωσαν και όσα υποστηρίξαμε τα τελευταία δύο χρόνια, από την απόφαση του κ. Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μέχρι και σήμερα.

Και βεβαίως, γίναμε γνώστες πια των ανατριχιαστικών λεπτομερειών αυτής της ανάρμοστης, όπως την χαρακτηρίσαμε, σχέσης, η οποία -όπως κατάγγειλε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, που παραβρέθηκε σε αυτές τις συνομιλίες-, πρόκειται για σχέση που χαρακτηρίζεται από επιχειρηματικά και προσωπικά συμφέροντα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ