Ομάδες ISIS χτύπησαν τους Κούρδους… στο πλευρό των συμμάχων Τούρκων!

Την Τρίτη το βράδυ, δύο μικρές εν υπνώσει ομάδες του Ισλαμικού Κράτους ISIS, επιτέθηκαν εναντίον δύο θέσεων δυνάμεων των Κούρδων που δρουν στο πλαίσιο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στην περιοχή της Ράκα. Αν και τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα τα αιμοσταγή κτήνη του ISIS συνήθως στερούνται αξιοπιστίας, υποστηρίζουν ότι σκότωσαν 25 μαχητές του SDF.

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες – σύμμαχοι της Τουρκίας υποστηρίζουν, ότι στην περιοχή επιτέθηκε δύναμη 50 δικών τους μαχητών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τρεις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Παρατηρητές κάνουν λόγο για απόπειρα των δυνάμεων που συνδέονται με το ISIS, είναι να ανακαταλάβουν την πόλη της Ράκα.

Ωστόσο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Syrian Observatory for Human Rights) αναφέρει, ότι σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες, στην περιοχή έδρασαν μόνο δύο μαχητές του ISIS, ενώ ακτιβιστές κάνουν λόγο για μία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Ο λογαριασμός στο Twitter του SDF έχει κυκλοφορήσει φωτογραφίες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τις σωρούς -ό,τι έχει μείνει- δύο βομβιστών αυτοκτονίας. Όμως, οι φωτογραφίες είναι σαφές εάν οι εικόνες δείχνουν πράγματι τα κουφάρια δυο ατόμων.

Ενώ οι δύο επιθέσεις σημειώθηκαν λίγο πριν εξαπολυθεί η τουρκική εισβολή στην επικράτεια που ελέγχουν οι SDF, το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις του ήταν αντίποινα για την κακή αντιμετώπιση γυναικών από την αραβο-κουρδική δύναμη, στα στρατόπεδα προσφύγων όπως για παράδειγμα το Al Hawl.

Καθώς οι SDF στρέφουν αναγκαστικά την προσοχή τους στην αντιμετώπιση της Τουρκίας και των μαχητών συμμάχων της (FSA: Free Syrian Army), είναι πιθανό το Ισλαμικό Κράτος να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία για να πραγματοποιήσει περισσότερες επιθέσεις στη βόρεια Συρία.