Όλο και πιο κοντά στην έναρξη εργασιών στο Ελληνικό… συνεδρίαση ΚΑΣ

Λίγο πιο κοντά στη γραμμή εκκίνησης βρίσκεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, η κατεδάφιση κτισμάτων στο Ελληνικό, μετά την έγκριση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), που συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το απόγευμα της 24ης Μαρτίου. Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την εισαγωγή προς συζήτηση (του αιτήματος της Ελληνικό Α.Ε. για την κατεδάφιση κτισμάτων) στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) την Πέμπτη 2 Απριλίου, επειδή ορισμένα κτίσματα είναι νεώτερα μνημεία.

ΤΟΥ Δημήτρη Δελεβέγκου

Θα ακολουθήσει η υπογραφή των αποφάσεων του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, ενώ η υπογραφή των διαπιστωτικών πράξεων από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη θα σημάνει την έναρξη των κατεδαφίσεων. Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να λάβει χώρα μέσα στον Μάιο, σηματοδοτώντας ότι η Μητροπολιτική Παρέμβαση στο Ελληνικό, μία επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 8 δισ. ευρώ, έχει μπει σε ράγες.

Πότε θα ξεκινήσει το βασικό αντικείμενο εργασιών

Ο “πυρήνας” όμως, του έργου, δηλαδή οι βασικές εργασίες ανάπλασης της έκτασης, θα ξεκινήσει μετά την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου έχει προσφύγει η Hard Rock. Υπενθυμίζεται ότι με αποφάσεις της Επιτροπής Διενέργειας διαγωνισμού, της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η αμερικανική αρχή έχει αποκλειστεί από τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης καζίνο ευρέως φάσματος (IRC) στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ