Ολική ανατροπή της αμερικανικής πολιτικής αποχώρησης από τη Συρία

Την ολική ανατροπή της αμερικανικής πολιτικής στην Συρία επισημαίνει σε εκτεταμένο άρθρο της η Wall Street Journal, στέλνοντας ανησυχητικά μηνύματα στην Άγκυρα για το μέλλον της αμερικανικής παρουσίας στην Βόρεια Συρία και τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τους Κούρδους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να διατηρήσουν τελικά στην Συρία όχι 400 στρατιώτες όπως είχε αναφερθεί αλλά μέχρι και 1.000 τελικά στρατιώτες, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Κούρδος της Συρίας οι οποίοι δέχονται διαρκώς τις απειλές της Τουρκίας.

Η απόφαση των ΗΠΑ να διατηρήσουν σημαντική στρατιωτική παρουσία στην Συρία έρχεται σε αντίθεση με την περσινή απόφαση του Προέδρου Τράμπ να αποσύρει πλήρως τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία και να αφήσει τους Κούρδους στο έλεος του Ερντογάν.

Σύμφωνα με το CNN το οποίο επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο οι στρατιωτικές δυνάμεις που οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν στην Συρία θα είναι περισσότερες από τους 400 στρατιώτες που είχε πρόσφατα ανακοινωθεί από την αμερικανική κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση των σχεδίων του Προέδρου Τράμπ για ταχεία απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία.

Όπως αναφέρει το CNN η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής καταλήξει στον αριθμό των στρατευμάτων που θα διατηρήσει στη Συρία. Στόχος πάντως των ΗΠΑ είναι η διατήρηση μιας συνδυασμένης συμμαχικής δύναμης στην Συρία συνολικά 1.500 στρατιωτών, οι οποίοι θα έχουν ως αποστολή τη διαφύλαξη της ζώνης ασφαλείας στην Βόρεια Συρία όπου κατοικούν Κούρδοι και Άραβες ειρηνικά και αρμονικά.