Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρος: Συνομιλίες και αποφάσεις από τους τρεις ΥΠΕΞ

Οι εξαιρετικές σχέσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο, επιβεβαιώθηκαν σήμερα από τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Εβραϊκού Κράτους, Γκάμπι Ασκενάζι, ο οποίος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του, Νίκο Δένδια και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Ασκενάζι συζήτησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου όλα τα καυτά θέματα, που ενδιαφέρουν τις τρεις χώρες. Το βασικότερο είναι οι απαράδεκτες προκλήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Το θέμα αφορά και το Ισραήλ που επιθυμεί να επιστρέψει δυναμικά στην περιοχή, μετά την 14μηνη ακυβερνησία.

Οι τρεις υπουργοί αποφάσισαν ότι θα συνεχιστούν οι τριμερείς του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο. Σύντομα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ. Επίσκεψη προγραμματίζει και ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Είναι σημαντικό ότι το Ισραήλ επιθυμεί και υποστηρίζει νέα τριμερή+1 με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως συνέβη πέρυσι. Σε εκείνη τη συνάντηση συμμετείχε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Η συμμαχία του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο παραμένει πανίσχυρη και θα συνεχιστεί η συνεργασία και με τη νέα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ οι πληροφορίες αναφέρουν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ