Οίκος Fitch: Σταθερή η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Σταθερή παρέμεινε η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωσή του σημειώνει πως διατηρούνται οι σταθερές προοπτικές.

Έτσι, σύμφωνα με τον Fitch, η ελληνική οικονομία αξιολογείται στο «ΒΒ», με τον οίκο να υπογραμμίζει πως «η αξιολόγηση της Ελλάδας αντανακλά το υψηλό επίπεδο κατά κεφαλήν εισοδήματός της, τα οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των χωρών με αξιόχρεο ‘BB’ and ‘BBB’ καθώς και τις επιδόσεις διακυβέρνησής της που είναι υψηλότερες από τις περισσότερες χώρες με μη επενδυτική διαβάθμιση».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «Αυτά τα ισχυρά σημεία σταθμίζονται με την αδύναμη μεσοπρόθεσμη δυνητική ανάπτυξη, ένα πολύ υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τραπεζικό τομέα και τα πολύ υψηλά επίπεδα χρέους της γενικής κυβέρνησης και εξωτερικού χρέους».

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 9,2% τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, εξαιτίας της απότομης μείωσης των εξαγωγών, η οποία έφτασε στο 25%, καθώς και στη μειωμένη τουριστική κίνηση. Ωστόσο, ο Fitch σημειώνει πως οι σταθερές προοπτικές καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, ακόμη και μετά από τις οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK