Οι βιασμένες Ιταλίδες του Marocchinate… Το ατιμώρητο γαλλομαροκινό έγκλημα

Ο αποστολέας της επιστολής ήταν πραγματικά ενθουσιασμένος. «Οι στρατιώτες της Γαλλίας κατάφερναν πάντοτε ό,τι ήταν δυνατό και μερικές φορές ακόμη και αυτό που δεν ήταν […] Θα θαυμάζω και θα ευγνωμονώ για πάντα τον στρατηγό Alphonse Juin και το υπέροχο γαλλικό εκστρατευτικό σώμα». Ο Αμερικανός Διοικητής της 5ης Στρατιάς Στρατηγός στην Ιταλία στρατηγός Κλαρκ κάπως έτσι εξύμνησε τις επιδόσεις των Αφρικανών Γάλλων που πολέμησαν στο πλευρό των Συμμάχων. Οι τελευταίοι εξολόθρευσαν τους Γερμανούς στην Ιταλία και κατόπιν γιόρτασαν τη νίκη τους με… χιλιάδες βιασμούς παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων, ανδρών, ιερέων.

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Την άνοιξη του 1944, ενώ ο πόλεμος εναντίον του Άξονα είχε κορυφωθεί, οι συμμαχικές δυνάμεις στην Ιταλία είχαν μπλέξει άσχημα. Είχαν απέναντί τους έναν δεινό αντίπαλο που εκμεταλλευόταν αριστοτεχνικά την ορεινή μορφολογία της ιταλικής χερσονήσου. Βρετανοί Αμερικανοί και Γάλλοι διοικητές αδυνατούσαν να διαρρήξουν τις διαδοχικές αμυντικές ζώνες που δημιούργησαν επιδέξια οι Γερμανοί.

Οι Γάλλοι επέμειναν να χρησιμοποιηθούν οι δεινοί ορεσίβιοι πολεμιστές που έφεραν από τη βόρεια Αφρική, οι διαβόητοι μουσουλμάνοι Goumier. Εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στην Ιταλία 112.000 Αφρικανοί στην υπηρεσία του γαλλικού εκστρατευτικού σώματος, εκ των οποίων το 60% ήταν Μαροκινοί και οι υπόλοιποι Γαλλοαλγερινοί.

Πράγματι, οι Μαροκινοί γλίστρησαν με μοναδική επιδεξιότητα στα βουνά του Μόντε Κασίνο αιφνιδιάζοντας τους Γερμανούς, οι οποίοι θεωρούσαν αδύνατο ακόμα και για τον πιο σύγχρονο στρατό να διασχίσει τα βουνά εκείνα. Η αγριότητα των άτακτων αυτών δυτικοαφρικανών στάθηκε καταλυτικός παράγοντας για να ανοίξει ο δρόμος για τους Συμμάχους προς τη Ρώμη.

Μετά όμως χρειάζονταν ξεκούραση, μια ανταμοιβή και η καλύτερη «ανταμοιβή» ήταν το… σεξ. «Ήταν τόσο όμορφα κορίτσια τριγύρω μας, ο πόλεμος τελείωνε, που κανείς δεν μπορούσε να αντέξει στον πειρασμό» όπως είπε και ένας Μαροκινός πολεμιστής αρκετά χρόνια αργότερα.

Αυτό ήταν. Οι Μαροκινοί ξεχύθηκαν στους δρόμους χωριών και της υπαίθρου, εισέβαλαν στα φιλόξενα ιταλικά σπίτια αρπάζοντας οποιονδήποτε Ιταλό ή Ιταλίδα έβρισκαν ανεξαρτήτως ηλικίας. Όταν δεν έβρισκαν γυναίκες βίαζαν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ