Οι Τούρκοι έσωσαν ΗΠΑ & Ρωσία! Σύλληψη τζιχαντιστή που ετοίμαζε επιθέσεις

Υπό κράτηση ετέθη, από τις τουρκικές Αρχές, μέλος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, το οποίο φέρεται να σχεδίαζε επιθέσεις στη Ρωσία και στη Γερμανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και όπως μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet».

«Συλλάβαμε έναν από τους τρομοκράτες – κλειδιά στην Αζάζ της Συρίας, ένα μέλος της κορυφαίας ηγεσίας της οργάνωσης, που φέρει το ψευδώνυμο Γιουσούφ Χούμπα», είπε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, το εν λόγω πρόσωπο κατασκεύαζε βόμβες και εκπαίδευε άλλους πάνω σε αυτό (χρησιμοποιώντας μάλιστα και το Διαδίκτυο για αυτόν τον σκοπό), στρατολογούσε τρομοκράτες και είχε δημιουργήσει ένα δίκτυο καμικάζι, ενώ επίσης σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες χρησιμοποιώντας δηλητήριο.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, «σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία το 2018 και στο Αμβούργο της Γερμανίας». Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, ο εν λόγω τρομοκράτης έχει εμπλακεί σε 20 τρομοκρατικές επιθέσεις. Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι οι Αρχές της Τουρκίας, στη διάρκεια της επιχείρησης της Άγκυρας στη βόρεια Συρία, συνέλαβαν τρομοκράτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος θεωρείται κορυφαίο μέλος της οργάνωσης.