Οι ψυχοπαθείς της Άγκυρας στέλνουν ξανά μετανάστες στον Έβρο!

Αυξημένη επιφυλακή παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στον ακριτικό Νομό του Έβρου με μικρές ροές μεταναστών να φτάνουν, όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες, στην Αδριανούπολη αλλά και αρκετά νοτιότερα κοντά στην περιοχή των Φερών. Κυβερνητική πηγή, που μίλησε στο HELLAS JOURNAL (ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ.) τόνισε: “Είναι ακόμα νωρίς να πούμε αν είναι κάτι σοβαρό ή είναι προσπάθεια δημιουργίας κλίματος”.

Πάντως το πρωί ο Υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στον Έβρο. Από νωρίς σήμανε συναγερμός στον Έβρο μετά από δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου, όπως της Yeni Safak και του HaberTurk τα οποία αναπαράγουν την είδηση ότι οι ροές των μεταναστών ξεκινούν, μετά την περίοδο του Covid-19, και πάλι το «ταξίδι της ελπίδας» όπως χαρακτηριστικά έγραψαν.

Τα δημοσιεύματα βρίθουν φυσικά από το μένος κατά της Ελλάδας η οποία διατηρεί σθεναρή στάση απέναντι στην ασύμμετρη απειλή που από τις 28 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η Τουρκία.

Τι συμβαίνει

Η Τουρκία όμως όπως φαίνεται τουλάχιστον σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις έχει αρχίσει να μετακινεί ομαδικά μετανάστες προς τα Ελληνικά σύνορα. Καλά πληροφορημένες πηγές που παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα σημειώνουν ότι οι μετακινήσεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες κοντά στις Καστανιές αλλά και σε νοτιότερα τμήματα, όλες είναι με λεωφορεία. Οι πηγές του HELLAS JOURNAL υπολογίζουν ότι έφτασαν περίπου 300 άτομα στα σύνορα.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι και πάλι η Τουρκία φέρεται να εμπλέκεται σε κεντρικό οργανωτικό επίπεδο, υλοποιώντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις απειλές που ακούστηκαν πριν καν 15 ημέρες δια στόματος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι δηλαδή ήρθε η εποχή που η ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού επιστρέφει στην Ελληνοτουρκική μεθόριο.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως οι μετακινήσεις αυτές, πέραν του Τουρκικού τύπου έγιναν αντιληπτές από την φρουρά του φυλακίου 1 στις Καστανιές, όπως και σε άλλα σημεία της παρέμβριας περιοχής του Έβρου καθώς εκεί η προσπάθεια προσέγγισης έγινε ακόμη και με πλωτά μέσα.

Επιπλέον οι απειλές που είχαν ακουστεί δια του Τούρκου ΥΠΕΞ εδώ και ημέρες έχουν διαπιστωθεί κυρίως από τους αριθμούς των μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ