Οι πολύ ελληνικές “καινοτομίες” των RAFALE: Ένα “βατράχι”… ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν εν πτήσει το αγαπημένο τους ρόφημα θα έχουν οι πιλότοι της πολεμικής μας αεροπορίας αφού, εκτός από τα σύγχρονα οπλικά συστήματα, τα Rafale που θα έρθουν στην χώρα μας θα είναι εξοπλισμένα με ποτηροθήκες τελευταίας τεχνολογίας.

ΠΗΓΗ: Το ΒΑΤΡΑΧΙ

Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, τα νέα αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν τεχνολογίες ειδικά για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων θα είναι και μία ποτηροθήκη για καφέ που θα παραμένει ανεπηρέαστη από τους ελιγμούς κατά την διάρκεια μιας εικονικής αερομαχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ποτηροθήκη θα παραμένει σε ευθεία θέση μέσω ενός γυροσκοπικού μηχανισμού ώστε να μην αναποδογυρίζει ο καφές μέσα στο πιλοτήριο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παλαιότερα F-16 αλλά και οι Τούρκοι πιλότοι.

Τα νέα αεροσκάφη θα περιλαμβάνουν και άλλες καινοτομίες προσαρμοσμένες για τη χώρα μας, όπως πειραγμένες εξατμίσεις, πλατοκάθισματα μασάζ, κόρνα αέρος και προεγκατεστημένο μαγνητάκι με ηλεκτρονική ένδειξη Μπαμπά Μην Τρέχεις το οποίο θα ανάβει όταν το αεροσκάφος υπερβαίνει την επιχειρησιακή του ταχύτητα.