Οι μεγάλοι της γης, δυστυχώς, υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα…

Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση ότι πρέπει να ζήσουν έχοντας απέναντι ένα ταραξία γείτονα, ο οποίος σχεδιάζει παρανομώντας χωρίς να τιμωρείται. Ο τρόπος αντιμετώπισης της Τουρκίας από τους μεγάλους της γης, είναι εξωφρενικός. Εδώ και χρόνια προκαλεί ασύστολα στην ανατολική Μεσόγειο και το τελευταίο διάστημα απειλεί όλους τους γείτονές της.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Διαθέτει κατοχικά στρατεύματα σε τρεις χώρες: Την Κύπρο, το Ιράκ και τη Συρία. Και καθημερινά δολοφονεί Κούρδους μέσα στην Τουρκία, στο Ιρακινό Κουρδιστάν και στο Συριακό Κουρδιστάν. Οι μεγάλοι της γης, δυστυχώς, υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα στον ύψιστο βαθμό:

Οι Αμερικανοί, που έχουν τα δικά τους προβλήματα με τον Ταγίπ Ερντογάν, αφήνουν ατιμώρητη την κατοχική δύναμη επειδή ο πρόεδρος τους, ο Ντόναλντ Τραμπ «έχει προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα» στην Τουρκία, όπως κατάγγειλε ο Τζον Μπόλτον, πρώην στενός συνεργάτης του Πλανητάρχη. Αυτή τη δήλωση δεν πρέπει να την ξεχνάμε. Αποτελεί τη λύση του σταυρολέξου.

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την Τουρκία και έχουν τον Ερντογάν υπό μόνιμο «πρέσιγκ» για να εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Μόσχας. Από το 2016 μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της κατοχικής δύναμης έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα στα στρατηγικά συμφέροντα του ΝΑΤΟ και ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Και αυτή η πραγματικότητα εξυπηρετεί μόνο τη Ρωσία και αντιστρατεύεται τα αμερικανικά και νατοϊκά στρατηγικά συμφέροντα. Ο κ. Τραμπ και η ηγεσία της Δυτικής Συμμαχίας δεν κάνουν τίποτα για να αλλάξει η δυσάρεστη κατάσταση για τη Δύση.

Και οι Ευρωπαίοι, παραμένουν όμηροι της Τουρκίας. Παρακολουθούν ανήμποροι να αντιδράσουν καν, τις απειλές εναντίον δύο κρατών-μελών της Ε.Ε., της Ελλάδας και της Κύπρου. Η ευρωπαϊκή στάση είναι απαράδεκτη και δείχνει την ανικανότητα των ηγετών της ενωμένης Ευρώπης. Πάντα υπερισχύει το εθνικό από το ευρωπαϊκό συμφέρον.

Την ίδια στιγμή η Γερμανία παίζει μονίμως τον βρώμικο της ρόλο. Προστατεύει την Τουρκία λόγω των εμπορικών και άλλων συναλλαγών της με την Άγκυρα και θυσιάζει μονίμως την Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς για να πείσει ότι η Ε.Ε. έχασε το τρένο και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ισχυρή δύναμη, αλλά μία δουλοπρεπής αδύνατη ήπειρος στο Βερολίνο.

Εάν την Τουρκία κυβερνούσαν ηγέτες που αγαπούν την ειρήνη και δεν διακατέχονταν από αρρωστημένα εθνικιστικά αισθήματα, η γειτονιά μας θα ήταν η πιο ειρηνική σε όλο τον κόσμο. Όμως, δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ