Συρία: Οι Κούρδοι απέκρουσαν μια τουρκική επίθεση… 14 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί (upd.)

Οι Κούρδοι των Συριακών Δημοκρατιών Δυνάμεων (SDF) απέκρουσαν την τουρκική επίθεση στη Ρας αλ Αίν, αναφέρουν κουρδικές πηγές, παρά τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι όλοι οι αντικειμενικοί σκοποί κατελήφθησαν. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές 14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως τα στρατεύματά τους έχουν εισέλθει στην πόλη Τελ Αμπιάντ. Τα παραπάνω ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός  Al Mayadeen, επικαλούμενος κουρδικές πηγές.

Τι υποστηρίζει η Άγκυρα

Οι τουρκικές δυνάμεις που μετέχουν στην στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία πέτυχαν τους προκαθορισμένους στόχους τους και η επιχείρησή τους συνεχίζεται με επιτυχία όπως έχει προγραμματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως προσθέτει στο Twitter, η επιχείρηση αυτή, η οποία έχει στόχο κουρδική πολιτοφυλακή, την οποία η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση, συνέχισε κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας από αέρος και εδάφους. Η επίθεση άρχισε χθες μετά την απομάκρυνση από τις ΗΠΑ ορισμένων εκ των στρατιωτών τους στην περιοχή.

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε και πάλι σε μήνυμά του στο Twitter ότι οι τουρκικές δυνάμεις προχωρούν βαθύτερα στο συριακό έδαφος ανατολικά του Ευφράτη σήμερα δεύτερη ημέρα των επιχειρήσεών τους στη βορειοανατολική Συρία.