Οι ΗΠΑ επανακάμπτουν στη Μεσόγειο με επίκεντρο την Ελλάδα στέλνοντας μηνύματα

Η βασική αποστολή του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, αφορούσε την ολική επαναφορά της Αμερικής στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι Αμερικανοί αντιλήφθηκαν ότι άφησαν χώρο στη Ρωσία και την Κίνα. Και αποφάσισαν να καλύψουν οι ίδιοι το χώρο αυτό, που θεωρούν ότι τους ανήκει…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Και είναι σημαντικό ότι αυτή η ολική επαναφορά ξεκίνησε από την Ελλάδα:
>Και με την επίσκεψη αυτή καθ’ αυτή του Αμερικανού υπουργού, και,
>Με τον μόνιμο ελλιμενισμό του ελικοπτεροφόρου πλοίου “USS Hershel «Woody» Williams” στη Σούδα, αλλά και με νέες ενέργειες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες η Ελλάδα είναι μία γνήσια σύμμαχος, χωρίς προβλήματα, με σταθερότητα και ασφάλεια. Σε αντίθεση με την Τουρκία η οποία είναι μία προβληματική χώρα, που αναμειγνύεται ταυτόχρονα σε πολλούς πολέμους και η οποία ασκεί αντιδυτική πολιτική σε όλα τα επίπεδα.

Οι Αμερικανοί προσπάθησαν για πολύ καιρό να πείσουν την τουρκική ηγεσία να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στο ΝΑΤΟ, στους συμμάχους και στην Αμερική, αλλά χωρίς επιτυχία. Τις τελευταίες ημέρες συμμετέχει σε ένα πόλεμο στον Καύκασο. Και αν δει κανείς τη μεγάλη εικόνα, βλέπει ότι η Τουρκία εξελίχθηκε σε ταραξία από τη Μεσόγειο, και τη Μέση Ανατολή μέχρι και τον Καύκασο.

Η Τουρκία αντιστρατεύεται τα αμερικανικά και δυτικά συμφέροντα ανοικτά πια, και είναι απορίας άξιο ότι το ΝΑΤΟ, αλλά και η Αμερική, επιτρέπουν αυτή τη συμπεριφορά. Η επίσκεψη του κ. Πομπέο είχε και ένα χαρακτηριστικό, που αν συνέβαινε σε μία επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού στην Τουρκία, θα ανεβαίναμε στα …κεραμίδια. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ