Οι ιδιοτελείς “οθωμανικές” αγάπες των κομμάτων έχουν συνέπειες στη Θράκη…

Η παρουσία και κυρίως η ομιλία του δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, στην Προύσσα αναδείχθηκε ως μέγα θέμα πανελληνίως και όχι αδίκως. Οι φράσεις του Οντέρ για το ανοιχτό όραμά του που «θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα», οι διαβεβαιώσεις του πως παρότι τελείωσε ελληνικό Λύκειο και Πανεπιστήμιο δεν έχει χάσει τίποτε από «τον μουσουλμανισμό και τον τουρκισμό» του, η απαγγελία μιλιταριστικού ποιήματος, η μομφή του προς τον μειονοτικό ανθυποψήφιό του πως τον αντιπολιτεύεται «σε ενότητα μαζί με τον Έλληνα» και –το κυριότερο– η αναφορά του στον «γνωστό εχθρό απέναντι» (!) εξόργισαν όσους Έλληνες διαθέτουν ακόμη μιαν εθνική αξιοπρέπεια.

Γράφει ο Κώστας Κραΐσκος
ΠΗΓΗ: SLpress

Ωστόσο θα ήταν καλό να βλέπαμε συνολικά το θέμα και να πηγαίναμε και πέρα από τα αρχικά αισθήματα. Πρώτα πρώτα ποιος είναι ο Οντέρ Μουμίν; Ποιος τον ανέδειξε αρχικά (2014) ως πολιτικό παράγοντα κατεβάζοντάς τον ως περιφερειακό σύμβουλο και χρίζοντάς τον μετά αντιπεριφερειάρχη μέχρι την ανεξαρτητοποίησή του;

Διότι όλοι θυμούνται ότι προεκλογικά καλούσε τη μειονοτική κοινωνία να ψηφίσει την παράταξή του, ώστε «να εκλεγούν περισσότεροι τουρκομουσουλμάνοι σύμβουλοι» και ότι μετεκλογικά απουσίασε επιδεικτικά μαζί με όλους τους άλλους μειονοτικούς συμβούλους όταν θα ψηφιζόταν κείμενο συμπαράστασης για τους δύο στρατιωτικούς μας που κρατούνταν στην Αδριανούπολη.

Η (τοπική) Νέα Δημοκρατία λοιπόν τον αγκάλιασε και τον προέβαλε, παρότι ήταν διάχυτη η φήμη πως ο νεαρός δικηγόρος έπαιζε ήδη το χαρτί του φανατικού τουρκισμού. Κι όμως, όταν πρόκειται για λίγες ακόμα ψήφους, το κομματικό σύστημα που έχει ρημάξει τη Θράκη, με όσα κάνει και συχνά με όσα δεν κάνει, δεν ορρωδεί προ ουδενός προξενικού ή άλλου παρασκηνίου.

Η Θράκη είναι πολυπολιτισμική

Δεύτερον, ήταν η πρώτη φορά που ένας τοπικός άρχοντας, βουλευτής ή άλλος παράγοντας από την ελληνική Θράκη ποζάρει μπροστά σε σημαίες τούρκικες και αυτονομιστικές; Όχι, βέβαια, με μία διαγώνια έστω ματιά στις ιστοσελίδες μας καθένας βλέπει ότι το φαινόμενο, που με τον Οντέρ μάλλον κορυφώθηκε, είναι αρκετά παλιό και ποτέ κανένας δεν λογοδότησε ή τιμωρήθηκε. Αντιθέτως, έβρισκε τον μπελά του κι αντιμετώπιζε σωρεία χαρακτηρισμών όποιος το κατήγγειλε! Άρα… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ