Οι εύθραυστες ισορροπίες ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας και ο ρόλος του Τζ. Πάιατ…

Ξέσπασε «καυγάς» μετά τις δηλώσεις του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών και την απάντηση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, όπου μεταφέρθηκε ο «ψυχρός πόλεμος» με την Αμερική. Η επίθεση εναντίον του Τζέφρι Πάιατ ήταν από αυτές που τις χαρακτηρίζουμε «άνευ προηγουμένου»… Για να είμαι ειλικρινής, διαβάζω δηλώσεις και αντιδηλώσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον αλλά διατηρείται η «ευπρέπεια». Στην περίπτωση του κ. Πάιατ οι Ρώσοι χρησιμοποιούν «βίαιο» λόγο.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Αυτό το μίσος -διότι περί αυτού πρόκειται- απορρέει ίσως από το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρέσβης θεωρείται ένας εκ των Αμερικανών αξιωματούχων, οι οποίοι απέτρεψαν τους όποιους σχεδιασμούς είχε η Μόσχα για την Ουκρανία.

Μιλώντας με διπλωματικούς όρους, η απώλεια της Ουκρανίας ήταν για τη Ρωσία μία τρανταχτή διπλωματική ήττα. Επίσης βοήθησε στην αναγνώριση της ουκρανικής εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ένας άλλος λόγος είναι και η δραστηριότητα του πρέσβη εναντίον της κινεζικής και της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια και ειδικά στην Ελλάδα. Δεν εξετάζω το σωστό και το λάθος, αλλά ως καθαρά προσωπική μου γνώμη, πιστεύω ότι οι Αμερικανοί βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος.

Πιστεύω ότι οι Κινέζοι είναι πιο επικίνδυνοι από τους Ρώσους διότι χρησιμοποιούν και το χρήμα. Τι εννοώ; Αναφέρομαι φυσικά στις λεγόμενες επενδύσεις που κάνουν. Βασικά αγοράζουν τα πάντα κοψοχρονιά.

Κατεβαίνουν στους απελπισμένους επιχειρηματίες της Ευρώπης, και όχι μόνο, και «επενδύουν» με εκβιασμό. Αστείο δεν ήταν το ποσό αγοράς του λιμανιού του Πειραιά; Μην κοροϊδευόμαστε… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ