Οι Χούτι απελευθέρωσαν τα νοτιοκορεατικά πλοία και πληρώματα στην Υεμένη

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι έχουν απελευθερωθεί και τα τρία πλοία και τα 16 μέλη του πληρώματος που είχαν συλληφθεί το σαββατοκύριακο. Αναφορές των μέσων ενημέρωσης σημείωναν την Δευτέρα ότι το σαββατοκύριακο οι αντάρτες του κινήματος Χούτι είχαν καταλάβει ένα πλοίο που διέθετε εξοπλισμό γεώτρησης που ανήκε στη Νότια Κορέα. Το πλοίο λέγεται ότι έπλεε από τη Σαουδική Αραβία στην Σομαλία.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο αξιωματούχους της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε ότι είχαν συλληφθεί συνολικά 16 άτομα σε τρία πλοία. Επιβεβαιώθηκε πως όλοι ήταν ασφαλείς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων. Η Υεμένη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων, υπό την ηγεσία του προέδρου Αμπντραμπούχ Μανσούρ Χαντί, και του κινήματος ανταρτών Χούτι εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Χούθι κατόπιν αιτήματος του Χαντί από τον Μάρτιο του 2015. Η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε μια μαζική ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, εάν η σύγκρουση διαρκέσει μέχρι το 2022, η Υεμένη θα μπορούσε να γίνει η φτωχότερη χώρα στον κόσμο.