Οι Αμερικανοί “φρενάρουν” τον Ερντογάν που άπλωσε τα καλώδια του Ορούτς Ρέις…

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση με σκληρό, θεωρώ, περιεχόμενο για τη σημερινή νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, την ίδια στιγμή που οι Ευρωπαίοι, όπως πάντα, απουσιάζουν όταν η Ελλάδα και η Κύπρος -δύο χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- δοκιμάζονται σκληρά από την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: Hellas Journal

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που προέκυψε μετά από ερώτηση της ιστοσελίδας μας Hellas Journal, και του καναλιού OPEN: Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει κοινοποίηση σε άλλα πλοία, για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αμέσως τέτοια σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνα για φυσικούς πόρους σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες δράσεις είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», τόνισε εμφαντικά.

Ο εκπρόσωπος πιστεύει ότι «η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνούν η Ελλάδα και η Κύπρος, τέτοιες δηλώσεις βοηθούν ακόμα και αν ο Ταγίπ Ερντογάν δημόσια δείχνει να μην τις λαμβάνει υπόψη.

Κατά τα άλλα: Βλέπουμε πλέον δια γυμνού οφθαλμού ότι ο Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου. Έστειλε το γεωτρύπανο Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και αυτό που απομένει να επιβεβαιωθεί… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ