Ο βλαξ υποτακτικός του Ερντογάν απειλεί… “Θα γίνει της Συρίας στο Αιγαίο”

Έχουμε πολλάκις αναφερθεί στον αρχισυντάκτη της τουρκοφυλλάδας Γενί Σαφάκ Ιμπραήμ Καραγκιούλ ο οποίος αποτελεί “φωνή” του Ερντογάν στην Τουρκία. Ο εν λόγω αποδεδειγμένα μεγαλοϊδεάτης Τούρκος βλαξ, συχνά – πυκνά καταφέρεται κατά της Ελλάδας. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται να ξεπερνά και τον ίδιο του τον εαυτό απειλώντας ότι η Τουρκία θα μας κάνει Συρία.

Αυτοί απέτυχαν να δουν ότι η Τουρκία είναι η κύρια δυναμική δύναμη της περιοχής και ότι η εξίσωση θα διαμορφωθεί τώρα με βάση αυτό. Σχέδιο πολιορκίας: Δεν λειτούργησε μέσω της ξηράς, ας δοκιμάσουμε από τη θάλασσα. Θα πνιγείτε στη Μεσόγειο! Αλλά δεν σταμάτησαν. Άρχισαν αμέσως να μαζεύονται στην Ανατολική Μεσόγειο. Άρχισαν να μεταφέρουν τους στόλους τους στα ανατολικά της Μεσογείου και να απειλούν την Τουρκία από εδώ. Αυτή τη φορά η «πολιορκία» γινόταν μέσω θάλασσας και όχι ξηράς.

Από την Ανατολική Μεσόγειο έως το Αιγαίο, προσπάθησαν να σχηματίσουν ένα «αντι-τουρκικό μπλοκ» που αποτελείται από πολλές χώρες. Προσπάθησαν να μοιραστούν τη Μεσόγειο μεταξύ τους μέσω της εξερεύνησης πόρων φυσικού αερίου του Ισραήλ, αφήνοντας εκτός την Τουρκία. Αυτή τη φορά ήταν έτοιμοι να δημιουργήσουν τη «ζώνη απομόνωσης του θαλάσσιου διαδρόμου». Η Τουρκία συμμετείχε σε κάθε τομέα αυτής της κοινοπραξίας τόσο με το στόλο όσο και με το γεωτρύπανο. Απέρριψε όλες τις συμφωνίες που συνήφθησαν μέχρι την παρέμβαση αυτή.

Όσο πιο σκληρά χτύπησαν, τόσο πιο μακριά πήγε η Τουρκία

Φάνηκε ότι η Τουρκία είναι στην πραγματικότητα η πραγματική δύναμη της Μεσογείου. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορούν να γίνουν σχέδια χωρίς την Τουρκία. Το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η ελληνοκυπριακή διοίκηση, η Ελλάδα, μεταξύ πολλών άλλων χωρών, δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα «ενάντια στη θέληση της Τουρκίας». Κάνοντας απειλές και ασκήσεις στη Μεσόγειο, γύρω από τα νησιά του Αιγαίου, όλα θα χαθούν. Το μοναδικό αποτέλεσμα της ενθάρρυνσης στην Αθήνα για να επιτεθεί στην Άγκυρα θα ήταν εις βάρος της Ελλάδας. Όσο περισσότερο προσπάθησαν να πολιορκήσουν και να σταματήσουν την Τουρκία, τόσο περισσότερο η Τουρκία πήγε να καθιερώσει τις αμυντικές της γραμμές εκεί. Αυτό συνέβη στο Ιράκ και τη Συρία, και αυτό συμβαίνει και στη Μεσόγειο. Σύντομα, πρόκειται να γίνει το ίδιο στο Αιγαίο.

Εάν η Αθήνα προκαλείται, οι άλλοι θα φέρουν τα νησιά στο τραπέζι

Εάν η Ελλάδα την πατήσει με το Ισραήλ, την ΕΕ και τις προκλήσεις της Αιγύπτου και προσπαθήσει να αναμετρηθεί με την Τουρκία, θα δει ότι αυτές οι χώρες την έχουν μετατρέψει σε τρομοκρατική οργάνωση, σε ένα εργαλείο, σε ένα αντικείμενο. Εάν η Αθήνα την πατήσει με τις προκλήσεις αυτών των χωρών και προσπαθήσει να στριμώξει την Τουρκία μέσω των νησιών, δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν τεθεί το ζήτημα των 12 νησιών εναντίον της Αθήνας. Τότε θα φανεί ότι αυτό που θα κάνουν αυτές οι χώρες για την Αθήνα θα είναι πολύ λιγότερο από την «ενθάρρυνση» που έδωσαν. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ