Ο τρελός κι η τρέλα του… Δώσαμε 4,3 δισ. για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, λέει η ΚΝΕ

Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις τονίζει ότι «οι εξελίξεις στην περιοχή μας, το “φιτίλι” που καίει επικίνδυνα στη γειτονιά μας επιβάλλουν να σημάνει Συναγερμός! Ιδιαίτερα, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την “εμπρηστική” πολιτική που ακολουθούν, “φουντώνουν” κι άλλο τη φωτιά!».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, σαν τον κλέφτη, παραμονές Χριστουγέννων, έφερε στη Βουλή την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων, αλλά και σε στόχο, σε “μαγνήτη” επιθέσεων ή αντιποίνων. Τώρα να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς» προσθέτει.

Η ΚΝΕ εξηγεί στην ανακοίνωσή της για ποιο λόγο τόσο «η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ δεν αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και ειρήνης» όσο και το πως «αποδεικνύεται ότι ασφάλεια και ΝΑΤΟ είναι έννοιες ασύμβατες». Αναφέρει ότι «κυβέρνηση, το 2019, έδωσε 4,3 δισ. ευρώ για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και εξοπλισμούς, τη στιγμή που μείωσε τις δαπάνες για την Υγεία κατά 182 εκατ. ευρώ και κατά 50 εκατ. ευρώ τις δαπάνες για τις σχολικές υποδομές».

Προσθέτει επίσης τα εξής: «Οι πρόσφατες εξελίξεις, με τον αυθαίρετο καθορισμό θαλάσσιων ζωνών από την Τουρκία στην Ανατ. Μεσόγειο, που “αγνοεί” την ύπαρξη του Καστελόριζου, της Ρόδου, της Καρπάθου, ακόμα και της Κρήτης (!), η συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, ο οποίος εντάσσεται στον “ενεργειακό πόλεμο” των ΗΠΑ με τη Ρωσία και τη Γερμανία, αλλά και η απροκάλυπτη στήριξη του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, στην πολιτική των ΗΠΑ και τις πολεμικές απειλές του Τραμπ εναντίον του Ιράν, μόνο κινδύνους εγκυμονούν για τον λαό και τη νεολαία».

Η ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να απορρίψουν κάθε εφησυχασμό και επισημαίνει ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, συνεχίζουν να εφησυχάζουν και να κοροϊδεύουν τον λαό και τη νεολαία, ότι μπορούν να υπάρξουν θετικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ προς το συμφέρον του λαού, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για κανένα θέμα, και πολύ περισσότερο για τη διασφάλιση της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

«Ειδικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί, όταν μιλάει για “πάγωμα” της ψήφισης της συμφωνίας για τις βάσεις, τη στιγμή που την προετοίμασε, την επεξεργάστηκε και φέρει την υπογραφή δικών του υπουργών!», προσθέτει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.