Ο Τούρκος λοχαγός καρφώνει τον Ταγίπ Ερντογάν! Είναι και έμπορος όπλων!

Ο Νουρί Γκιοκχάν Νουρί-πρώην στέλεχος της Διοίκησης ειδικών δυνάμεων, του οποίου την έκδοση είχε ζητήσει ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία, από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ουκρανίας Ζελένσκι, περιέγραψε στον τύπο της Ουκρανίας το πώς το κόμμα ΑΚΡ, προμήθευε μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών σε θερμά σημεία της Ασίας και της Αφρικής. Ο Αλεξάντερ Σιμπίρτσεφ που είναι ανταποκριτής στο Strana-ένα από τα πιο γνωστά portal της Ουκρανίας, πήρε συνέντευξη από τον Μποζκίρ που μετείχε και ο ίδιος στις παράνομες παραδόσεις.

Ο Μποζκίρ ανέφερε ότι εκκαθαρίστηκε από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από τους υποστηρικτές του Ερντογάν και ότι το 2007 χάρη στους συνδέσμους του στο εξωτερικό άρχισε το εμπόριο. Ανέφερε ότι σε περιοχές όπου υπήρχαν ένοπλες συγκρούσεις, όπως σε Γεωργία, Ιράν, Αφγανιστάν Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Αζερμπαϊτζάν προμήθευε στρατιωτικό εξοπλισμό, τρόφιμα και είδη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ανάμεσα στους πελάτες του Μποζκίρ ήταν και φυλές Τουρκμομάνων στη Συρία. Το 2012 ο Μποζκίρ άρχισε να προμηθεύει με όπλα τον συνεργάτη του στη Συρία, τον Χαλίλ Χαρμίντ που ήταν διοικητής των τουρκμενικών ομάδων. Σύμφωνα με την είδηση, οι τούρκικες αρχές προσέγγιζαν θετικά το εμπόριο όπλων προς την Συρία, το οποίο γινόταν υπό τον έλεγχο αξιωματούχων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών( ΜΙΤ). Στην Συρία αρχικά πήγαιναν ελαφριά όπλα και πυρομαχικά, ενώ αργότερα μεταφέρθηκαν πυραυλικά συστήματα, εκρηκτικά και ανταλλακτικά για τα όπλα. Στο Strana δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες και βίντεο από το αρχείο του Μποζκίρ, που σχετίζονται με τη μεταφορά των όπλων . Μεταξύ αυτών υπάρχουν και βίντεο με βαλίτσες γεμάτες δολάρια.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ