Ο “διάλογος” που επιβάλλεται στην Ελλάδα… Ζητά τα πάντα ο Ερντογάν

Ξεκινούν και επίσημα οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία προκειμένου να αποκλιμακωθεί η κρίση στην ανατολική Μεσόγειο μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου ανάμεσα στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Την έναρξη των διερευνητικών επαφών επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέροντας με ανακοίνωσή του ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς».

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Όπως μεταδίδει από την Τουρκία η ανταποκρίτρια του ethnos.gr και του Open Μαρία Ζαχαράκη το «deal» κλείστηκε στην τηλεδιάσκεψη μετά από τα παζάρια που κράτησαν 2 ώρες. Σύμφωνα με τη Χουριέτ, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι απέσυρε το Ορούτς Ρέις, όπως εκείνη του ζήτησε, και «τώρα ήρθε η ώρα των ανταλλαγμάτων».

Όπως μεταδίδει η Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος σε εκείνο το σημείο ζήτησε τα πάντα, τα έβαλε όλα στο τραπέζι, όπως φάνηκε και από την ίδια την ανακοίνωση μετά την τηλεδιάσκεψη. Δεν ζήτησε μόνο το πώς και πότε θα ξεκινήσει ο διάλογος με την Ελλάδα, αλλά και ανταλλάγματα για τη χώρα του. Ζήτησε επικαιροποίηση τελωνειακής ένωσης και της συμφωνίας για το μεταναστευτικό, δηλαδή αιτήθηκε χρήματα για τους πρόσφυγες και την άρση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε να υπάρξει και επικοινωνία στις 20.00 με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο οι λεκτικές επιθέσεις είχαν φτάσει στα άκρα τις τελευταίες ημέρες. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ερντογάν αλλά και οι υπουργοί του είχαν αποκαλέσει τον Γάλλο πρόεδρο «ανάξιο, ανίκανο και Ναπολέων στο μπόι που δεν έχει δύναμη». Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή