Ο Τούρκος “φίλος” Τραμπ που τον πούλησε, οι S-400 και τα απόρρητα του F-35

Η δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 της Τουρκίας έναντι δυτικών στόχων, όπως τα μαχητικά της Άγκυρας F-16 και F-4 Phantom ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη, σημειώνουν έμπειροι ιπτάμενοι τόσο από το Επιτελείο, όσο και από τις μάχιμες πολεμικές Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΗΓΗ: HELLASJOURNAL

Υπ’ αυτή την έννοια επιβεβαιώνονται οι φόβοι των Ηνωμένων Πολιτειών και δικαιώνονται για την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, καθώς το αεροσκάφος 5ης γενιάς θα ήταν το αντικείμενο εκτεταμένων ερευνών από την Άγκυρα αλλά και τους «πωλητές» του ρωσικού συστήματος S-400…

Λόγω των χαρακτηριστικών που έχουν οι S-400, δημιουργεί ένα καθεστώς απαγόρευσης της περιοχής όπου είναι αναπτυγμένοι σε ιδιαίτερα μεγάλο εύρος και είναι σχεδόν αδύνατο να προσπελαστεί από αεροσκάφη 4ης γενιάς, όπως τα F-16 και τα 3ης γενιάς F-4.

Τα δεδομένα που υπάρχουν και εξηγούν έμπειροι αξιωματικοί, αναφέρουν πως εφόσον περάσει ένα τέτοιο αεροσκάφος στην «hot» περιοχή των S-400, θεωρείται ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολα να καταφέρει να επιβιώσει.

Οι δοκιμές αυτές γίνονται από ομάδα αντιαεροπόρων ώστε να εκπαιδευτούν σε πραγματικούς στόχους και ταυτόχρονα εκπαιδεύονται και οι ίδιοι οι ιπτάμενοι της Τουρκίας, οι οποίοι με τη σειρά τους μελετούν τις δυνατότητες που παρέχουν οι S-400.

Τα απόρρητα δεδομένα των F-35…

Πάντως μπορεί οι δοκιμές που κάνει η Άγκυρα να είναι «έναντι» των Αμερικανικής κατασκευής F-16, ωστόσο αυτά τα μαχητικά δεν έχουν να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Σίγουρα σημειολογικά υπάρχει αξία γι’ αυτές τις δοκιμές, διότι ο «άσπονδος» φίλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία για την πλήρη ανάπτυξη του αντιαεροπορικού συστήματος που προμηθεύτηκε από τους Ρώσους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Αμερικανικό σύστημα έστρεψε ομαδικά τα πυρά του κατά της Άγκυρας γι’ αυτή την αγορά και ο μόνος που διατήρησε «διπλωματική» στάση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως σ’ αυτό που θα υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα είναι η διαρροή των στοιχείων του F-35… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ