Ο πονηρούλης γιατρός των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων

Από το γραφείο του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων έχουν περάσει δεκάδες δικαστές, δικηγόροι και υπάλληλοι των δικαστηρίων. Ο πάντα εξυπηρετικός γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όμως συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία και κατηγορείται για εικονικές συνταγογραφήσεις φαρμάκων με συνεργό του έναν 67χρονο Έλληνα, συριακής καταγωγής. Οι δυο τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι διωκτικές αρχές, έβρισκαν ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και εξέδιδαν συνταγές. Στη συνέχεια πήγαιναν σε συγκεκριμένα φαρμακεία στην Αθήνα και το Περιστέρι και τις εκτελούσαν.

«Με αυτόν τον τρόπο ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πλήρωνε τα φάρμακα τα οποία κατέληγαν στα χέρια των δύο συνεργών, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος ήταν ο τελικός προορισμός τους» λέει στο zougla.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Η δράση τους φαίνεται ότι ξεκινά το 2019 και «σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως τέσσερα φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του οργανισμού να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ».

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι περισσότεροι «πελάτες» του «διδύμου» θα ήταν άτομα που δεν είχαν πρόσβαση στο σύστημα ασφάλισης και άρα δεν θα μπορούσαν να πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να εξασφαλίσουν τα συγκεκριμένα φάρμακα. «Τα φάρμακα που βρήκαμε στην κατοχή τους ήταν για την προστασία του γαστρεντερολογικού, για καρδιοπαθείς και σίδηρο, που είναι απαραίτητο σε έγκυες γυναίκες. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, υπήρχε έλλειψη στην αγορά του συγκεκριμένου σκευάσματος» λέει αστυνομικός που γνωρίζει λεπτομέρειες της υπόθεσης. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή