Ο Ντ. Τραμπ σοκάρει την αμερικανική κοινωνία…

Παρακολουθώ τις καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ όχι από διαστροφή. Ειλικρινά. Ούτε μόνο από δημοσιογραφικό καθήκον. Αλλά και σαν ένας πολίτης που βρίσκεται στην Αμερική για πολλά χρόνια. Αυτός ο καταστροφικός ιός αφορά όλους μας. Όπου και να βρισκόμαστε, και όποιας χώρας είμαστε πολίτες.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Παρακολουθώ, λοιπόν, τις συνεντεύξεις του κ. Τραμπ ελπίζοντας ότι θα ακούσω μία φορά, έστω και μία κουβέντα, που θα προσφέρει ελπίδα. Και στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο. Διότι η Αμερική είναι υπερδύναμη και όλοι πιστεύαμε ότι θα ηγείτο αυτού του πολέμου για να προστατευθεί η υγεία των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Καθημερινά μας απογοητεύει… Καθημερινά μας διαψεύδει… Πιστεύω ότι είναι ένας φοβισμένος άνθρωπος -άσχετα αν προσπαθεί να δείξει σε αυτές τις συνεντεύξεις ότι έχει τον έλεγχο- διότι τον «βρήκε» αυτή η λαίλαπα σε μία εκλογική χρονιά. Και μοιραία η εκλογή του θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη αυτής της υπόθεση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Μην κάνετε το λάθος. Και φαίνεται, ιδιαίτερα αν τύχει να είναι κανείς πολύ κοντά του. Δεν χάνει ποτέ τη ψυχραιμία του. Και μπορεί να εκπλήξει με τις γνώσεις του. Αλλά και με λεπτομέρειες για πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα και στον κόσμο. Παρακολουθεί τα πάντα. Αναρωτήθηκα πολλές φορές που βρίσκει το χρόνο.

Την ίδια στιγμή είναι απίστευτα σκληρός, είναι και αγενής, και κάποιες φορές φανερώνει και το ρατσισμό που κρύβει μέσα του. Δέχομαι ότι είναι υπό πίεση. Δέχομαι ότι μπορεί και να «βλέπει» την ήττα να έρχεται καταπάνω του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Όμως είναι αδικαιολόγητος να συμπεριφέρεται τόσο αδιάντροπα και τόσο υποτιμητικά στους συνομιλητές του. Ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκες δημοσιογράφοι. Το έκανε και χθες. Το κάνει κάθε μέρα…

Στη χθεσινή συνέντευξη έκανε και μία τεράστια απρέπεια απέναντι στους πολίτες της Νέας Υόρκης που καθημερινά μετρούν τους νεκρούς τους. Ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του ABC News στο Λευκό Οίκο, Τζόναθαν Καρλ, αν μπορεί να διαβεβαιώσει τους Νεοϋορκέζους ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν τους αναπνευστήρες που χρειάζονται.

Απάντησε ψυχρά και έδειξε την κακή πλευρά του χαρακτήρα του… «Όχι. Έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί καλύτερα. Έχουμε πολλές πολιτείες να φροντίσουμε». Και το λέει στους κατοίκους της πόλης του -εκεί γεννήθηκε ο κ. Τραμπ- που περνούν τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ