Ο νέος “δράκος” του Ερντογάν… Προσπαθεί να στρέψει την ΕΕ κατά των ΗΠΑ

«Καλή ανταλλαγή απόψεων είχαμε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν», έγραψε στο Twitter το Σάββατο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen μετά από τηλεδιάσκεψη με τον ισλαμιστή ηγέτης της κατοχικής δύναμης. Τίτλος της ανταπόκρισης του RND: «Επίθεση γοητείας: Γιατί ο Ερντογάν είναι ξαφνικά πρόθυμος να συμβιβαστεί».

Υπότιτλος: «Ο Recep Tayyip Erdogan θέλει να ‘ανοίξει μια νέα σελίδα’ στην τεταμένη σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ – Ο Τούρκος Πρόεδρος στέλνει συμβιβαστικά μηνύματα και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες – Ο κύριος λόγος για την αλλαγή πορείας της Άγκυρας ονομάζεται Joe Biden». Η ανταπόκριση του μόνιμου ανταποκριτή της RND, στην Höhler Gerd Αθήνα αναφέρει:

“Η von der Leyen και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Josep Borrell έλαβαν θέση μπροστά στην κάμερα καθισμένοι σε απλές καρέκλες γραφείου στις Βρυξέλλες. Ο Τούρκος αρχηγός κράτους, από την άλλη πλευρά, κάθισε σε θρόνο στην κεφαλή ενός τεράστιου ξύλινου τραπεζιού, γύρω από τον οποίο είχαν συγκεντρωθεί οκτώ σύμβουλοι. Στον τοίχο ήταν κρεμασμένος ένας μεγάλος καθρέφτης με χρυσό πλαίσιο και στην οροφή ένας λαμπερός πολυέλαιος.

“Αλλά η μεγαλειώδης εικόνα είναι παραπλανητική. Ο Erdogan βρίσκεται σε άμυνα. Ο Τούρκος αρχηγός του κράτους, ο οποίος μόλις πρόσφατα δαιμονοποίησε τους πολιτικούς της ΕΕ ως «κρίκους στην ναζιστική αλυσίδα», προσπαθεί τώρα να αποκαταστήσει τη ζημιά. Η ΕΕ έχει «προτεραιότητα στην τουρκική ατζέντα», διαβεβαίωσε κατά την τηλεδιάσκεψη. Η Τουρκία προτίθεται «να ανοίξει κατά το νέο έτος μια νέα σελίδα στις σχέσεις της με την ΕΕ». Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή