Ο Μωάμεθ στην Αθήνα… έχει άθεους “λομπίστες” (ΒΙΝΤΕΟ)

Την τιμωρία του ανθρώπου που προσέβαλε το Ισλάμ βρίζοντας τον προφήτη Μωάμεθ στην οδό Σοφοκλέους ζήτησε η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, “Η Ενότητα”, διοργανώνοντας συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, σύμφωνα με την Πακιστανική Κοινότητα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 14.30 στο κέντρο της Αθήνας και «μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, μετανάστες και ντόπιους, κάποιο άτομο στάθηκε εκεί και για μισή ώρα πρόσβαλλε βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων, προκαλώντας και βρίζοντας με χυδαίο τρόπο το Ισλάμ και τον “προφήτη”. Η περιοχή, με τα πολλά μαγαζιά των μεταναστών, είναι μια πολυπολιτισμική γειτονιά στη καρδιά της Αθήνας και θέλουμε να είναι ανοικτή για όλους, όπως είναι τώρα και να ζούμε όλοι ειρηνικά και αρμονικά χωρίς ρατσισμό και μισαλλοδοξία».

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, “Η Ενότητα”, Τσαβέντ Ασλάμ, μιλώντας στο protothema.gr, αφού αναφέρει ότι «το Ισλάμ σημαίνει ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη των ανθρώπων» επισημαίνει ότι «θέλω να εξηγήσω στον κόσμο ότι όταν κάποιος βρίζει τον προφήτη μας, αυτό είναι σαν κάποιος να ρίχνει μία μαχαιριά στους μουσουλμάνους».

Όπως λέει ο κ. Ασλάμ ο άνθρωπος που προσέβαλε το Ισλάμ και συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ήταν «Έλληνας περίπου 50 ετών με εκατοντάδες ανθρώπους, που βρίσκονταν στο σημείο να τον παρακαλούν να σταματήσει χωρίς αποτέλεσμα. Μας φάνηκε ότι είχε πολύ μίσος λέγοντας σταθερά 3 αγγλικές βρισιές για περισσότερο από 20 λεπτά».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της κοινότητας, ήταν πάρα πάρα πολύ δύσκολο να συγκρατήσει το πλήθος γιατί «έπρεπε να τους εξηγήσω ότι αν μας ενόχλησε τόσο πολύ ένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να ενοχληθεί κανένας από εμάς. Η πορεία που θα κάνουμε είναι για να μάθει ο κόσμος ότι για εμάς τους μουσουλμάνους δεν είναι κάτι απλό τέτοιες πράξεις. Ζητούμε την τιμωρία του ανθρώπου αυτού, όπως ορίζει ο ελληνικός νόμος γιατί το θέμα αυτό είναι πολύ ευαίσθητο για εμάς. Ήταν ρατσιστική, φασιστική και ισλαμοφοβική πράξη, που ενόχλησε τους μουσουλμάνους, που ζουν στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΟ DP: Εμείς μαζί σου φίλτατε. Δε φαντάζεσαι πόσο σεβόμαστε το δικαίωμά σου να λατρεύεις χωρίς πρόβλημα τον Θεό σου και τον Προφήτη. Αν και άνθρωπος που συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό, δεν μοιάζει να στέκει και πολύ καλά στα λογικά του. Το οποίο δεν δείχνεις καν να το εξέτασες, προτού βάλεις τον όχλο στον δρόμο.

Θα θέλαμε ωστόσο να ρωτήσουμε, επειδή ακούγεται συχνά ότι ο χριστιανισμός δεν είναι και πολύ καλοδεχούμενος στο Πακιστάν, εάν γινόταν καμιά πορεία με παρόμοιο αντικείμενο από την πλευρά χριστιανών στο κέντρο της Ισλαμαμπάντ, οι εμπνευστές θα εξακολουθούσαν να έχουν τα κεφάλια επάνω στους ώμους τους; Αν θα είχε απειληθεί η ζωή τους από την “ιερή αγανάκτηση” ορισμένων…

Επίσης, δεν σας έχει πάρει το μάτι μας, ούτε σας, ούτε τους Έλληνες – δεν θέλουμε να τους προσβάλουμε… – συνοδοιπόρους σας να διαμαρτύρεστε για τους γάμους ανηλίκων, κάτι εθιμικούς βιασμούς αγοριών, κάτι άλλα περί αποκεφαλισμών, λιθοβολισμών και συναφών πολύ ευχάριστων γενικώς και συμβατών με τις δυτικές αρχές και αξίες πρακτικών. Αλήθεια, υπάρχουν τέτοια ζητήματα στην πατρίδα σου, τα οποία μάλιστα οι… θεοσεβούμενοι τα χρεώνουν στον “ιερό νόμο”;

Προφανώς αυτά είναι ισλαμοφοβικές παρατηρήσεις, εφόσον το Ισλάμ είναι, μην το ξεχνάμε, θρησκεία αγάπης! Οι περίεργοι τύποι που έκαναν πορεία μαζί σας, αν δεν κάνουμε λάθος, έτσι και υπάρξει αντίδραση χριστιανών με παρόμοια αφορμή, όχι μόνο δεν θα επεδείκνυαν παρόμοια ευαισθησία, αλλά και θα έσπευδαν να πάρουν το μέρος αυτών που θα είχαν προσβάλλει την χριστιανική πίστη, κραυγάζοντας για ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται.

Δεν μπορεί… κάποιον όρο θα διαθέτει η επιστήμη της ψυχιατρικής για τέτοια φαινόμενα ανθρώπινης συμπεριφοράς. Σχιζοφρένεια ίσως; Παράλληλα και εσείς οι μουσουλμάνοι και οι Έλληνες συνοδοιπόροι σας, ζητάτε να φύγουν οι σταυροί, να φύγουν οι εικόνες, να μην χτυπούν οι καμπάνες… για να μην μας πείτε ρατσιστές.

Προφανώς κάτι ανάλογο, δεν μπορεί, θα ισχύει και στη χώρα σου, αφού με τόσο φανατισμό διεκδικείς τέτοιο “δικαίωμα”. Όχι φίλε μου δεν είμαστε ρατσιστές, απλώς διεκδικούμε να έχουμε στην πατρίδα μας τα ίδια δικαιώματα σε εσένα. Δεν μας το επιτρέπουν όμως. Αυτό κι αν χρήζει συλλογικής ψυχοθεραπείας…