Ο Μητσοτάκης στον ΣΕΒ ανακοίνωσε Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας

Στο Βιομηχανικό Συνέδριο ΣΕΒ με τίτλο: «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Η ευκαιρία της βιομηχανικής αναζωογόνησης που δεν πρέπει να χαθεί», βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σταθερή κυβέρνηση, που έχει έρθει για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της. Κι αυτό είναι κάτι που θα αξιοποιήσουμε πλήρως. Αυτή είναι η εντολή που πήραμε. Για μια καθαρή τετραετία», τόνισε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Kαι συνέχισε: Η πλειοψηφία του κόσμου σήμερα αντιλαμβάνεται ότι οι μειώσεις των φορών τονώνουν την επιχειρηματικότητα. Βοηθούμε στη ρευστότητα με το πρόγραμμα Ηρακλής – Υπάρχουν και υποχρεώσεις των επιχειρήσεων να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει μέγεθος.
«Η παρουσία των υπουργών εδώ σηματοδοτεί την απόφαση της κυβέρνησής μας να στηρίξει τη νέα βιομηχανική επανάσταση. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να πατήσουμε φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Όσο μπορούμε πιο γρήγορα θα πάμε κι όχι πιο αργά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφαση του να προχωρήσει στη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας. «Το θεωρούμε απαραίτητο, για να αντιμετωπίσουμε μία σειρά από προβλήματα. Είμαστε μία κυβέρνηση πολύ ανοιχτή στο να παίρνουμε τη γνώμη όλων των εμπλεκομένων. Πολύ σύντομα και με βάση το υλικό που έχετε ετοιμάσει θα καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη με συγκεκριμένα πράγματα τα οποία περιμένετε από εμάς. Με συγκεκριμένους στόχους, συγκεκριμένο ορόσημο και ένα σχεδιάγραμμα υλοποίησης», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Με αφορμή τη στάση εργασίας στο μετρό είπε: Προστατεύουμε το δικαίωμα στην απεργία στην κινητοποίηση αλλά δεν μπορεί οι λίγοι να ταλαιπωρούν τους πολλούς. Και θα το κάνουμε πράξη αυτό. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο πριν μερικά χρόνια.

ΠΗΓΗ: GRTIMES