Ο έρωτας δεν κρύβεται; Κοινή άσκηση Ρώσων και Τούρκων στην Συρία

Ρώσοι και Τούρκοι στρατιώτες πραγματοποίησαν κοινή άσκηση στη Ζώνη Αποκλιμάκωσης, στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Συντονιστικού Κέντρου της Ζώνης Αποκλιμάκωσης στη Συρία δήλωσε: «Περιλάμβανε τον συντονισμό του στρατιωτικού προσωπικού που εμπλέκεται άμεσα στην περιπολία και τη διαδικασία οργάνωσης της επικοινωνίας στη διαδρομή με ειδικά σήματα».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο κύριος στόχος της άσκησης ήταν να υπάρξει συντονισμός μεταξύ Τούρκων και Ρώσων στρατιωτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η επίθεση σε κομβόι. Κάτοικοι της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ έχουν διαδηλώσει ενάντια στην τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα. Άλλωστε, το Ιντλίμπ παραμένει μια από τις λίγες περιοχές που δεν ελέγχεται από τη Δαμασκό.

Υπενθυμίζεται ότι, την Πέμπτη (17/09), μια τουρκική πηγή ανέφερε στο Sputnik ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του τουρκικού και του ρωσικού στρατού για την κατάσταση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ δεν κατέληξαν σε καμία συμφωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με την προαναφερθείσα πηγή, η Τουρκία αρνήθηκε να αφήσει σημεία ελέγχου στα εδάφη που ελέγχονται από τον συριακό στρατό ή να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων της στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK