Ο Ερντογάν πούλησε το “Αμερικανάκι” Τραμπ με επιστολή σε Μπάιντεν!

Όσοι πίστευαν ότι ο ισλαμοεθνικιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν θα ήταν ο τελευταίος των ξένων ηγετών, που θα αναγνώριζε τη νίκη του εκλεγμένου Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, την πάτησαν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι άφιλος και μπροστά στα συμφέροντα του, δεν υπολογίζει τίποτα. Ούτε την οικογένεια του, όπως προχθές διαπιστώσαμε με την «καρατόμηση» του διεφθαρμένου γαμπρού του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο οποίος, βεβαίως, ότι έκανε είχε τη σύμφωνη γνώμη του επίσης διεφθαρμένου πεθερού του.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Έστειλε λοιπόν συγχαρητήριο μήνυμα στον εκλεγμένο Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στο οποίο καταθέτει το περίγραμμα των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, όπως αυτός …επιθυμεί. Βασικά, προσπάθησε να …σκοράρει με το καλημέρα, και να επιβάλει στο νέο Πλανητάρχη τις θέσεις του. Αλλά ο Μπάιντεν είναι ένας πολιτικός που έχει «σπουδάσει» το τρίγωνο Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία. Γνωρίζει τα θέματα καλύτερα και από τον Ερντογάν.

Τι λέει στο μήνυμά αυτό ο Ερντογάν; Ομιλεί για την αποφασιστικότητα του να εργαστεί στενά με την αμερικανική διοίκηση το επόμενο διάστημα, και αναφέρει οτι «η ισχυρή συνεργασία και συμμαχία» μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχίσει να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη. Σύμφωνα με τον ισλαμιστή ηγέτη: “Οι προκλήσεις μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο καθιστούν απαραίτητες την ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεών μας στη βάση του κοινού συμφέροντος και των κοινών αξιών”.

Ο Ερντογάν έστειλε επιστολή και στον κ. Τραμπ, στην οποία αναφέρει: “Σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό όραμά σας που επέτρεψε την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ και για τη θερμή φιλία σας. Ανεξαρτήτως των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων, σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό όραμα που προβάλατε προκειμένου οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ να αναπτυχθούν στη βάση των αμοιβαίων συμφερόντων και αξιών μας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας, τα τελευταία 4 χρόνια”, σημείωσε. Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή