Ο Ερντογάν δώρισε στον Πούτιν βιβλίο με θέμα το μνημόνιο με τη Λιβύη

Μια συνάντηση δίχως προηγούμενο πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και συνομίλησαν για περίπου 2 ώρες. Αμέσως μετά συμμετείχαν στην τελετή εγκαινίων του αγωγού Turkish Stream.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Ερντογάν δώρισε στον Ρώσο ομόλογο του ένα δώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε στον Πούτιν το βιβλίο με τίτλο «Στρατηγικό βήμα στη Μεσόγειο; Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης».

Το βιβλίο έχει εκδοθεί από την υπηρεσία Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας. Έχει διάφορα κεφάλαια «η γεωστρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου» , η θέση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, «οι θέσεις της Ελλάδας, της Ε.Ε και των Ελληνοκυπρίων» αλλά και «το μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη».

Πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως οι δυο ηγέτες ξανασυναντήθηκαν και μαζί με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των δυο χωρών εξετάζουν τις εξελίξει στη Συρία και τη Λιβύη! Νωρίτερα, στην τελετή εγκαινίων του αγωγού Τurkish Stream ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία έχει δικαίωμα παρέμβασης σε κάθε σχέδιο στην ανατολική Μεσόγειο!

ΠΗΓΗ: ELEFTHEROSTYPOS