Ο εφτάψυχος “Μπίμπι” Νετανιάχου είναι… πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ο αγώνας του Μπένιαμιν Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση αποδεικνύεται νικηφόρος. Μετά τις αλλεπάλληλες εκλογές και την πολιτική αντοχή του κόμματός του, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας από κοινού με την αξιωματική αντιπολίτευση. Θα παραμείνει πρωθυπουργός έως το 2021 και στη συνέχεια θα παραδώσει στον Μπένι Γκαντς, το τιμόνι της χώρας, διατηρώντας την θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού.

Γράφει η ΝΕΦΕΛΗ ΛΥΓΕΡΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Οι νομικές εκκρεμότητές του, ωστόσο, συνεχίζουν να τον κυνηγούν. Εμφανίστηκε στο δικαστήριο, πλαισιωμένος από ένα πλήθος στελεχών του Λικούντ και δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως τους δικαστές για συμμετοχή στη σκευωρία που, όπως ισχυρίζεται, έχει στήσει η αριστερή αντιπολίτευση και τα Μίντια. Η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τον Ιούλιο και αναμένεται να κρατήσει για πολύ καιρό, διχάζοντας την ισραηλινή κοινωνία.

Για να παραμείνει στην πρωθυπουργία, μετά τη συμφωνία του με τον πολιτικό του αντίπαλο, είχε χρειαστεί να περάσει και διήμερη ακρόαση από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η συγκυβέρνηση με τον αντίπαλό του αναμφίβολα δεν θα είναι ιδανική, αλλά με οποιοδήποτε κριτήριο να το δει κανείς, αποτελεί πολιτικό κατόρθωμα.

Για την ακρίβεια, θυμίζει περισσότερο την προσγείωση στο έδαφος μίας εφτάψυχης γάτας. Αυτές που πέφτουν από τον πέμπτο όροφο μίας πολυκατοικίας, με την πλάτη προς τα κάτω και καταλήγουν στο έδαφος με τα πόδια άθικτες. Κάπως έτσι και ο Νετανιάχου, εκτός όλων των άλλων, απέκτησε και το προσωνύμιο “μάγος”.

Παρά τις δικαστικές εκκρεμότητές του για διαφθορά και δωροδοκία, παρά την πολιτική φθορά του, παρά τις τρείς εκλογικές αναμετρήσεις μέσα σε λίγους μήνες, παρά τα σκάνδαλα, παρά τις μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον του, παρά την πανδημία και την 16μηνη βαθιά πολιτική κρίση στο Ισραήλ, αυτός παραμένει ακλόνητος στον πρωθυπουργικό θώκο.

Ο “Μπίμπι”, ο μακροβιότερος ηγέτης της χώρας αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ