Ο Dwayne Opella της LM στο cockpit του πρωτοτύπου F-16V (ΦΩΤΟ), αναμένονται και πιλότοι της USAF!

Στον λογαριασμό Ελληνοαμερικανού (Stam Pittas) ο οποίος ενδεχομένως και να έχει κάποια εμπλοκή στη σημερινή πρώτη πτήση του πρωτοτύπου F-16V της Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανόταν μια ενδιαφέρουσα πληροφορία: Την πτήση ήθελε να πραγματοποίησε γυναίκα πιλότος της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) με καταγωγή από τη Χαβάη! Η πληροφορία αυτή όμως τελικώς διαψεύδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DP, στο χειριστήριο του F-16V βρέθηκε ο πιλότος της Lockheed Martin, Dwayne Opella. Τον πιλότο του ελληνικού πρωτοτύπου F-16V τον εντοπίσαμε σε προ 12ετίας φωτογραφία, στον βαθμό του αντισμηνάρχου της USAF!

Η φωτογραφία που ακολουθεί έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια ομιλίας του με την ιδιότητα του διοικητή, κατά την τελετή απενεργοποίησης της βάσης πτητικών δοκιμών του ιστορικού -πλέον- F-117 Nighthawk, στο Πάλμντεϊλ της Καλιφόρνια (U.S. Air Force Plant 42)! Τα χρόνια πέρασαν και προφανώς, όταν αποστρατεύτηκε, την εμπειρία του έσπευσε να εξασφαλίσει για να αξιοποιήσει η LM.

Ωστόσο, γυναίκα στην αποστολή των πιλότων της εταιρίας υπάρχει! Είναι η Monessa Balshiser με το υποκοριστικό “Siren” η οποία σήμερα είχε την ευθύνη για την ασφάλεια της πτήσης -και όχι μόνο- στο έδαφος.

Δηλαδή, ο ρόλος της σήμερα ήταν να ελέγχει και να παρακολουθεί τις επικοινωνίες και μιλούσε με τον χειριστή για τα δεδομένα από τα συστήματα τηλεμετρίας που αναμετέδιδαν σε ζωντανό χρόνο κρίσιμε παραμέτρους λειτουργίας συστημάτων και στοιχείων ελέγχου πτήσεως (π.χ. θερμοκρασίες κινητήρα, τι ελιγμούς εκτελεί το αεροσκάφους, ταχύτητα – ύψος – πορεία – βαθμό ανόδου / καθόδου και κλίσης κατά τις στροφές). Όπως πληροφορούμαστε α υπάρξει εναλλαγή ρόλων στις επόμενες δοκιμαστικές πτήσεις, όπου θα πετάξει η ίδια το πρωτότυπο.

Άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι οι χειριστές της USAF αναμένονται στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, με αποστολή προφανώς να προετοιμάσουν και να εκτελέσουν την πτήση του πρωτοτύπου F-16V στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις 4-5 Φεβρουαρίου, μέσω Βελγίου, εάν τηρηθεί ο προγραμματισμός.

Κατά τα άλλα, ενδιαφέρον έχουν όμως οι φωτογραφίες από την πτήση που τράβηξαν… (εκατέρωθεν[;], καθώς στις φωτογραφίες απεικονίζονται και μονοθέσιο και διθέσιο F-16) διθέσιο αεροσκάφος τύπου F-16 που συνόδευσε το F-16V στην παρθενική του πτήση, τις οποίες επίσης παραθέτει στη σχετική ανάρτηση στο Twitter ο Ελληνοαμερικανός!