Ντονμέζ: Το Γιαβούζ σύντομα θα ξεκινήσει την γεώτρηση

Νέα άνευ προηγουμένου πρόκλησή της Τουρκίας, με το Γιαβούζ να εισέρχεται εντός του αδειοδοτημένου τεμαχίου 7, για να πραγματοποιήσει νέα γεώτρηση.

Με μια νέα ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, αναφέρει ότι το Γιαβούζ έφτασε στoν στόχο του «Μόρφου 1».

«Το πλοίο μας, το οποίο έχει αρχίσει να καθορίζει τη θέση του, θα ξεκινήσει τη γεώτρηση το συντομότερο δυνατόν, μόλις ολοκληρωθούν όλες οι προετοιμασίες», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ντονμέζ, δείχνοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί χωρίς σταματημό.

Η προκλητικότητα της άγκυρας συνεχίζεται, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να δημοσιεύει φωτογραφίες από τα τουρκικά γεωτρύπανα που βρίσκονται στην περιοχή.

«Στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζουν να βρίσκονται αδιάλειπτα οι πλατφόρμες γεώτρησης Φατίχ και Γιαβούζ, οι φρεγάτες TCG Orucreis και TCG Gazianter, υποβρύχια, πυραυλάκατοι, κορβέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού» αναφέρει στην ανάρτηση του στο Twitter το τουρκικό υπουργείο άμυνας .

Φρεγάτες, υποβρύχια, τορπιλάκατοι, κορβέτες, drone αλλά και αεροσκάφη που συνοδεύουν τα πλοία Φατίχ και Γιαβούζ, περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης στην περιοχή.