Ντονμέζ: Αποφασισμένη για “μοιρασιά των πόρων” στην Κύπρο η Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Ντονμέζ αναφέρθηκε σε αυτούς που ενοχλούνται από τις δραστηριότητες της Τουρκιάς στην Αν. Μεσόγειο και σχολίασε ως εξής: “Πιστεύουν πως εμείς δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτήν την δουλειά και κάνουν ότι μπορούν για να μας εμποδίσουν. Χώρες και παίκτες εκτός της περιοχής ενεργοποιούνται και προσπαθούν να μας κόψουν τον δρόμο μας. Εμείς από την αρχή έχουμε πει κάτι. ¨Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, την περιουσία μας και τα δικαιώματα μας δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα.

“Ούτε έχουμε βλέψεις σε περιουσία άλλων. Αλλά η ελληνοκυπριακή διοίκηση στο νησί μιλά και δρα σαν να είναι η μόνη στο νησί που έχει δικαίωμα λόγου. Τους υπενθυμίσαμε πολλές φορές πως αυτή η στάση και η ρητορική είναι λανθασμένη. Εμείς έχουμε εκεί Τούρκους ομογενείς που ζούνε εκεί.

“Ιδρύθηκε ένα κράτος με την επωνυμία τουρκική δημοκρατία βόρειας κύπρου. Εσείς δεν το αναγνωρίζετε, αλλά εμείς το αναγνωρίζουμε. Και καλά δεν το αναγνωρίζετε, αλλά για ποιο λόγο λέτε όχι στην δίκαιη μοιρασιά των υπόγειων πόρων; Μα διότι δεν τους υπολογίζουν.

“Εμείς θα προστατεύσουμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Διεξάγουμε έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές όπου μας παραχώρησαν άδειες. Επίσης τέτοιες άδειες και γεωτρήσεις κάνουμε και στις δικές μας περιοχές, όπου μας παραχώρησε άδεια η εταιρεία “Τουρκικά Πετρέλαια”, είπε.

ΠΗΓΗ: ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ