Νεοθωμανικά… ερπετά που γλύφουν αηδιαστικά τον διεφθαρμένο σουλτάνο τους

Πανηγυρίζουν τα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης μετά την απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εύχονται “καλή τύχη” και συγχαίρουν τον πρόεδρο Ερντογάν για αυτή την απόφαση.

Μετά την ανάρτηση της υπογεγραμμένης απόφασης από τον Ερντογάν, μέλη του υπουργικού συμβουλίου μεταξύ των οποίων ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) Νουμάν Κουρτουλμούς και ο εκπρόσωπος του Κόμματος AK Ομέρ Τσελίκ ευχήθηκαν με αναρτήσεις τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: Δόξα σοι! Σήμερα είναι γιορτή για μια γενιά που πέρασε τις νύχτες της στην αυλή της Αγίας Σοφίας για να προσκυνήσει και να φροντίσει το λείψανο του Σουλτάνου Φατίχ, ο οποίος δημιούργησε μια νέα εποχή. Σας ευχαριστώ, Πρόεδρε.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και ανάπτυξης, του οποίου ηγείται ο Ερντογάν, έγραψε: “Κύριε Πρόεδρε, το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η ηγεσία σας έσπασαν τις αλυσίδες της Αγίας Σοφίας. Με τη χάρη του Θεού, με αυτή την απόφαση, η σφραγίδα του έθνους μας χαράχθηκε για άλλη μια φορά”

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ έγραψε: Η κυριαρχία ανήκει άνευ όρων στο έθνος μας.  Με την αντίσταση του προέδρου μας έχουμε άλλη μία γη που λαχταρούσαμε. Καλή τύχη.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν ανέβασε μία φωτογραφία της Αγίας Σοφίας και έγραψε: Χάρη στην αντίσταση του Προέδρου μας, το τζαμί της Αγίας Σοφίας έχει πάρει την πραγματική του ταυτότητα.

Η Υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Ζεχρά Έμεραλντ Σελτζούκ, ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας Ζιγιά Σελτζούκ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, ο Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ευχήθηκαν επίσης από τους λογαριασμούς τους στο Twitter στον Τούρκο πρόεδρο “καλή τύχη”.