Νέο σκληρότατο δημοσίευμα του ρωσικού RIA Novosti για την Τουρκία στη Λιβύη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν επιβεβαίωσε το περασμένο Σάββατο ότι “πολλοί” Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν πολεμώντας εναντίον των δυνάμεων του επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, γράφει σε νέο σκληρότατο δημοσίευμα για την Τουρκία το ρωσικό RIA Novosti.

Την Κυριακή, περιφερειακά μέσα ενημέρωσης στη χώρα της Βόρειας Αφρικής, δήλωσαν ότι 16 Τούρκοι στρατιωτικοί και πάνω από 100 μισθοφόροι που μεταφέρθηκαν στη Λιβύη από τη Συρία, είχαν χάσει τη ζωή του πολεμώντας για λογαριασμό της “Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας” του Σάρατζ, με έδρα την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη.

Η Τουρκία μεταφέρει όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στη Λιβύη μέσω του λιμανιού της Μισράτα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Άχμεντ Αλ Μισμάρι.

“Οι μονάδες αναγνώρισης και έρευνας επιβεβαιώνουν την άφιξη όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία στο λιμάνι της Μισράτα για να υποστηρίξουν τρομοκρατικές οργανώσεις και ένοπλες ομάδες στα δυτικά”, δήλωσε ο Αλ Μισμάρι σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στη σελίδα που διατηρεί ο LNA στο Facebook.

“Η υποστήριξη αυτή δημοσιοποιείται ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Πρόκειται για παραβίαση της ανακωχής στην περιοχή”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο LNA δεν έχει ακόμη απαντήσει στις παραδόσεις του στρατιωτικού υλικού, αλλά παρακολουθεί την κατάσταση συνεχώς, έχοντας ροή πληροφοριών σε ωριαία βάση.

Η Μισράτα, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου, φιλοξενεί τις Ταξιαρχίες Μισράτα, μια ισχυρή ισλαμική φονταμενταλιστική πολιτοφυλακή που εμφανίστηκε το 2012 μετά την ανατροπή και δολοφονία του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Οι δυνάμεις αυτές μάχονται τον LNA για μεγάλο μέρος της περιόδου της μετά τον Καντάφι εποχή, συμπεριλαμβανομένης και της συνεχιζόμενης επίθεσης του LNA να αναλάβει την πρωτεύουσα του GNA της Τρίπολης που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Τέλος, το δημοσίευμα του RIA Novosti, φροντίζει να υπενθυμίσει ότι η Τουρκία του Ερντογάν έστειλε ισλαμιστές μαχητές από το μέτωπο της Συρίας στη Λιβύη.