Νέο σκληρό πλήγμα από το Κογκρέσο στην Τουρκία

Ένα ακόμη ηχηρό ράπισμα ήρθε από το Αμερικανικό Κογκρέσο για την Τουρκία. Με νομοσχέδιο που εισήγαγε διακομματική ομάδα Γερουσιαστών καλεί την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργαστεί με διεθνείς νομισματικούς οργανισμούς “ώστε να περιορίσουν τα δάνεια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μέχρις ότου η Τουρκία τερματίσει την άδικη κράτηση πολιτών των ΗΠΑ”.

Το νομοσχέδιο ζητά από τους αξιωματούχους των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι η ενδεχόμενη μελλοντική οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία θα πρέπει να προωθεί την αποκατάσταση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Οι γερουσιαστές, ζητούν από τη διοίκηση των ΗΠΑ να δώσει εντολή στον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας και σε άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να διαμορφώσουν μια συνεκτική πολιτική προσέγγισης για μελλοντικές δεσμεύσεις και δανεισμό προς την κυβέρνηση της Τουρκίας.

Στόχος η διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις της τουρκικής Κυβέρνησης με βάση το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα. H Τουρκία, μπορεί και πάλι να χρειαστεί βοήθεια, εξαιτίας της πτώσης της λίρας που μόνο το διάστημα μετά τις εκλογές έχει χάσει σχεδόν το 10% της αξίας της. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ