Νέο δημοσίευμα αθλιότητας από τους NYT… “νερό στον μύλο” εγχώριων ιδιοτελών και κολλημένων

“Μυστική τοποθεσία” κράτησης και βασανισμού προσφύγων και μεταναστών, με πλήρη υιοθέτηση της τουρκική προπαγάνδας, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε κανείς από μια εφημερίδα παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως η αμερικανική “The New York Times”. Πρόκειται για νέο “κατόρθωμα” της εφημερίδας που αφορά την Ελλάδα, καθώς κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που δημοσίευσαν, καθώς υπενθυμίζεται πως οι υπεύθυνοι είχαν παραλείψει πέρσι στις 5 Αυγούστου να αναφέρουν ότι λίβελος κατά της Νέας Δημοκρατίας, είχε αρθρογράφο – επί χρόνια συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Τον Ματθαίο Τσιμιτάκη. Τόση δεοντολογία…

Στο σημερινό “ρεπορτάζ”, εκπλήσσει ασφαλώς η επίκληση “ειδικών” που “επιβεβαιώνουν” σε ρεπορτάζ παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα στο ζήτημα της απώθησης του μεταναστευτικού -κυρίως- και προσφυγικού ρεύματος, ενώ η “αντικειμενική” εφημερίδα δεν βρίσκει κάτι να πει για την ομολογημένη ενορχήστρωση της κατάστασης από τουρκικής πλευράς.

Το άθλιο δημοσίευμα υπογράφουν οι φιλέλληνες με άποψη, Matina Stevis-Gridneff [σ.σ. προοδευτική συμπατριώτισσα -κατά το ήμισυ- προφανώς, Patrick Kingsley, Haley Willis και Sarah Almukhtar, που προφανώς θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να ανοίξει τα σύνορα διάπλατα για τις μπίζνες των ΜΚΟ, των γνήσια ανθρωπιστικών, αλλά και την πλειοψηφία που είτε ελέγχονται “περίεργα” [σ.σ. για πληροφορίες απευθυνθείτε στην οδό Κατεχάκη – ΕΥΠ], είτε αποτελούν μια ακόμα επικερδή “μπίζνα” επιτήδειων επιχειρηματιών με τις σωστές διασυνδέσεις.

Να πλημμυρίσει η χώρα μετανάστες και πρόσφυγες και τα παλικάρια αυτά των NYT να μας έρθουν με γεμάτες τις τσέπες για “ανταπόκριση”, να μας λένε μπράβο, ενώ εμείς θα παρακολουθούμε απαθείς τη διάλυση της Ελλάδας, όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Φυσικά και έγινε δεκτό με ανομολόγητο ενθουσιασμό από τον ευαίσθητο σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας με έδρα τις Βρυξέλλες (σ.σ. επαγγελματίας που αντιλαμβάνεται καλά την αξία των fake news ή απλά μειωμένου καταλογισμού – Μόλις χθες ανέφερε ότι δεν φταίει ο κορονοϊός αν δεν πιάσει η Ελλάδα τους στόχους, αλλά η κυβερνητική ανεπάρκεια), κ. Δημήτρη Ραπίδη, συνδεόμενο με τον γραφικό Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλη.

Μια περιήγηση στον λογαριασμό του στο Twitter, σε βάζει σε σκέψεις διότι είναι δύσκολο αν αποφανθείς εάν ο Ερντογάν έχει πιο φανατικούς υποστηρικτές στη χώρα του ή στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω τύπος, με τις αναρτήσεις του πριν λίγες ώρες, εμμέσως προέτρεπε την κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα, όχι στους μετανάστες, αλλά σε βουλευτή του κόμματος της Λεπέν που ήρθε σήμερα στον Έβρο… Πολύ προοδευτικός, indeed! “Αστέρας” που θα αξιοποιηθεί εάν και όποτε έρθει… δεύτερη φορά Αριστερά.

Επιστρέφοντας στο δημοσίευμα των NYT, πάλι καλά που αναφέρουν, ότι επί της ουσίας πρόκειται για ευρωπαϊκές προσπάθειες αποτροπής της επανάληψης όσων έγιναν το 2015, όταν 850.000 άτομα πέρασαν ουσιαστικά ανεμπόδιστα σε ευρωπαϊκό έδαφος, προκαλώντας σεισμό στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και υποδαυλίζοντας την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γηραιά Ήπειρο.

Οι NYT λοιπόν, αναφέρουν πως “αποδείχθηκε”… δορυφορικά, σε συνδυασμό με ρεπορτάζ επιτόπου -τι τους είπαν “βασανισμένοι” μετανάστες- μυστικό κέντρο κράτησης ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ (σ.σ. βλέπετε στη… επίγεια φωτογραφία να χωράνε;) μεταναστών και προσφύγων, το αντίστοιχο μιας “μαύρης τοποθεσίας”, όπως απεφάνθη πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Η αθλιότητα είναι κολοσσιαία, αφού παραπέμπει στις “μαύρες τοποθεσίες” της CIA ανά τον κόσμο στο πλαίσιο του “πολέμου κατά της τρομοκρατίας”, όπου εφαρμοζόντουσαν τεχνικές ανάκρισης όπως αυτή του εικονικού πνιγμού! Οπότε, λέγοντας ότι εκεί κρατούνταν γυναίκες και παιδιά, προφανώς μας κάνει κατά τι χειρότερους! Δεν τους έκανε εντύπωση ότι τέτοιες αναφορές δεν υπήρχαν!

Οι ευαισθητούληδες διεθνώς, προφανώς επιχειρούν να καταδικάσουν ως τρομερή και φοβερή καταπάτηση δικαιωμάτων, το ότι από τη στιγμή που καταφέρνει να επικρατήσει στο παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι… ο μετανάστης – πρόσφυγας, είμαστε υποχρεωμένοι να τον αφήσουμε να ζητήσει άσυλο με τη γνωστή ατελείωτη χρονικά διαδικασία και στο μεταξύ αν τους ταΐζουμε.

Αν θέλουν τη γνώμη μας δεν αποκλείουμε καθόλου να υπήρξαν “παράτυπες” (σ.σ. όχι μόνο για τους μετανάστες ο όρος σύντροφοι…) επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Όλοι αυτοί οι δικαιωματιστές όμως, έχουν διακριθεί για την εξαφάνιση κάθε ευαισθησίας για τα δικαιώματα των Κούρδων και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ισλαμοφασιστική Τουρκία.

Κόπτονται για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων και σε με κάθε ευκαιρία λοιδορούν τα δικαιώματα και οτιδήποτε άλλο χριστιανικό. Είναι αυτοί που όποτε τους μιλήσεις φθάνουν να σου μιλούν για… τους σταυροφόρους και τις σφαγές που διέπραξαν, κι όταν τους λες αν αυτό είναι αιτιολογία για να επιτραπεί μια σύγχρονη… ημισεληνοφορία κατά της Δύσης, συνεχίζουν το ίδιο “τραγούδι” περί διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο, σε μια ακόμα προσπάθεια να σε πείσει ότι είναι ανίκητη. Δεν τους ενδιαφέρουν τα σύνορα, δεν τους ενδιαφέρουν τα έθνη. Εμάς πάλι μας ενδιαφέρουν. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι, είναι άλλο…

Τα γκέτο στα οποία αργότερα ή γρηγορότερα ζουν και τα ειδικά δικαιώματα που ζητούν αυτοί οι πληθυσμοί (π.χ. εφαρμογή της “σαρία”, του ισλαμικού νόμου), καθώς λόγω πολιτισμικής ασυμβατότητας ΔΕΝ αφομοιώνονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία από τις δυτικές κοινωνίες, θα στραφεί εναντίον όλων μας.

Θα στραφεί εναντίον αυτού καθαυτού του ελεύθερου και χωρίς εμπόδια τρόπου επικοινωνίας ανάμεσα σε χώρες και λαούς και φυσικά τον αντίστοιχο τρόπο ζωής, τον οποίο κι εμείς ΦΑΝΑΤΙΚΑ πρεσβεύουμε. Εμείς όμως σεβόμαστε όσα βρίσκουμε σε όσες κοινωνίες επισκεπτόμαστε και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε. Ενώ οι προοδευτικοί μας φίλοι –άρα εμείς είμαστε οπισθοδρομικοί– απλά αρνούνται να κατανοήσουν ποιες είναι οι προϋποθέσεις προάσπισης των κατακτήσεων του δυτικού πολιτισμού…