Νέα μείωση του κόστους πώλησης στρατιωτικού υλικού μέσω FMS – DSCA

Ακόμη μια προσπάθεια την δεύτερη εντός του 2018 πρόκειται να καταβάλει η Αμερικανική κυβέρνηση για την μείωση του κόστους πώλησης αμερικανικού στρατιωτικού υλικού σε φιλικές και συμμαχικές χώρες.

Αυτή την φορά οι Αμερικανοί θα προσπαθήσουν να μειώσουν το κόστος μεταφοράς του στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ στις χώρες πελάτες. Μέχρι σήμερα το κόστος μεταφοράς το πλήρωναν οι πελάτες το οποίο επηρεάζεται από το κόστος του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό Στρατηγό Charles Hooper, Διευθυντή της υπηρεσίας Defense Security Cooperation Agency (DSCA) η υπηρεσία του επιθυμεί να μειώσει το κόστος μεταφοράς του στρατιωτικού υλικού και για αυτό το λόγο η DSCA υπέβαλε προτάσεις.

Πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα των Αμερικανών να μειώσουν το κόστος εξαγωγής των αμερικανικών οπλικών συστημάτων, αφού τον Ιούνιο μειώθηκε η επιβάρυνση που επιβάλλεται στο κόστος της πώλησης των αμερικανικών οπλικών συστημάτων σε τρίτους πελάτες από 3,5% στο 3,2%.

Το ποσό που επιβάλλεται στο κόστος πώλησης των αμερικανικών οπλικών συστημάτων σε τρίτες χώρες μέσω FMS χρησιμοποιείται ώστε να μην επιβαρυνθεί το αμερικανικό κράτος οποιοδήποτε έξοδο από αυτή την συναλλαγή.

Με αυτή την νέα κίνηση οι Αμερικανοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον έντονο πλέον ανταγωνισμό που έχει αυξηθεί από την διεισδυτική παρουσία της Κίνας και της Ρωσίας σε πολλές φιλικές χώρες των ΗΠΑ.