Νέα μεγάλη διάκριση για το Πολυτεχνείο Κρήτης στους υδρογονάνθρακες!

Το περιοδικό CEOWORLD Magazine κατατάσσει το Πολυτεχνείο Κρήτης στην 31η θέση παγκόσμια στην εκπαίδευση στην κατεύθυνση του πετρελαίου σε δημοσίευση με τον τίτλο: World’s Best Universities For Oil, Gas, And Petroleum Engineering In 2017. Στη λίστα των 35 καλύτερων πανεπιστημίων στα αντικείμενα Oil, Gas, And Petroleum συμπεριλαμβάνονται τα Πανεπιστήμια / Σχολές / Τμήματα:

McDougall School of Petroleum Engineering at the University of Tulsa (Νο1), University of Aberdeen, Department Petroleum Engineering at Μontanuniversität Leoben, Pennsylvania State University, IFP (Institut Français du Pétrole), The University of Texas at Austin, Delft University of Technology κ.α.

Οι ΗΠΑ κυριαρχούν στην λίστα με 15 πανεπιστήμια στα καλύτερα 35. Ακολουθούν, το Ηνωμένο Βασίλειο με 6 Πανεπιστήμια, η Κίνα με 4, η Ινδία και η Νορβηγία με 2, ενώ η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ελλάδα έχουν από ένα Πανεπιστήμιο στην λίστα του περιοδικού.

Για την κατάταξη χρησιμοποιήθηκαν 6 δείκτες ποιότητας: Η ακαδημαϊκή φήμη, η δυσκολία εισαγωγής στη σχολή, η απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας, η γενικότερη επιρροή του ιδρύματος (Academic reputation, Admission eligibility, Job placement rate, Recruiter feedback, Specialization, Global reputation & influence).

ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ