Ναυάγιο… χαζοχαρούμενων της πολιτικής στην Ελλάδα το “Μεταναστευτικό”

…Μέσα σε αυτή την αφασία και με δεδομένη την ανεργία των 1,2 εκατομμυρίων Ελλήνων, του brain drain, των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που αμείβονται με χαρτζιλίκι, της ανυπαρξίας άμεσων επενδύσεων (οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκχωρήσεις κρατικών λειτουργιών σε ιδιώτες είναι πώληση ενεργητικού) ήρθε και η ρηξικέλευθη δήλωση του γνωστού ιστορικού και μέλους της Προοδευτικής Συμμαχίας, Αντώνη Λιάκου.

Του ΜΑΚΗ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Σύμφωνα με τον κ. Λιάκο «η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα έπρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πώς θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πώς θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων».

Δεν γνωρίζουμε ποιος χαρτογιακάς οικονομολόγος ή αναλογιστής έβγαλε αυτό το νούμερο και το υιοθέτησε ο κ. Λιάκος, αλλά εκ πρώτης όψεως το νούμερο είναι πολύ μεγάλο. Ένα εκατομμύριο μετανάστες ήθελε η Γερμανία της Μέρκελ πριν 3-4 χρόνια!

Η Ελλάδα για να καλύψει αυτό το νούμερο θα χρειαστεί ανάπτυξη τουλάχιστον πάνω από 5% τον χρόνο, επίπεδο που μοιάζει να καθυστερεί. Το ελατήριο δεν έχει παταχτεί ακόμη, και τα αφορολόγητα 160-250 δισ. εξακολουθούν να είναι παρκαρισμένα στους φορολογικούς παραδείσους.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν μείζονα ζητήματα, για τα οποία η Αριστερά χώνει το κεφάλι μέσα στην άμμο, για να μην χρειαστεί να λογοδοτήσει και ιδεολογικά για την ανέξοδη ρητορική της. Καταρχάς, έχουμε το ταυτοτικό ζήτημα.

Η επίλυση του δημογραφικού μέσω ενός εκατομμυρίου ανθρώπων μη εντάξιμων και μη αφομοιώσιμων πολιτισμικών καταβολών (π.χ. μουσουλμάνοι, χωρίς δυτική δημοκρατική νοοτροπία) που έχουν και μεγάλο δείκτη γεννητικότητας, θα οδηγήσει σε αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης και της ελληνικής ταυτότητας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ