ΝΑΤΟ-Τουρκία: Σάλια για μια “σύμμαχο” που διαφημίζει ως τουρκική την Κύπρο (vid.)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη συμμετοχή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, η οποία έγινε δεκτή το 1952 μαζί με την Ελλάδα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη που εμφανίζει ολόκληρη την “κόκκινη” Κύπρο… ως ανήκουσα στην Τουρκία!

Με αυτό το δεδομένο, το βίντεο του ΝΑΤΟ με το οποίο “εορτάσθηκε” η επέτειος ένταξης του “πιστού συμμάχου” που παράλληλα συμμαχεί με τον εχθρό της ίδιας Συμμαχίας (Ρωσία), καθίσταται ακόμα πιο ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ και προκλητικό, ενώ αποδεικνύει και τα όρια που θα πρέπει να βάλει η Ελλάδα στην πεποίθησή της περί της προστασίας που της παρέχει η συγκεκριμένη συμμαχία.

Οι ξεφτιλισμένοι δήθεν σύμμαχοι, καρεκλοκένταυροι των Βρυξελλών, διαφημίζουν ότι το ΝΑΤΟ είναι… “οικογένεια κοινών αξιών” (family of common values)! Όχι ρε ξεφτιλισμένοι και ανήθικοι, ίδιες αρχές με αυτούς τους Τούρκους που αρπάζουν τα πάντα και εισβάλουν σε ξένες χώρες, ενώ συνεργάζονται με ανθρωποειδή που κόβουν κεφάλια, ΔΕΝ έχουμε. Κι ας προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα παριστάνοντας τους ανθρωπιστές.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επεχείρησε να πει δυο λόγια για την τουρκική προκλητικότητα από την Κοπεγχάγη της Δανίας, μετά τη συνάντησή του με τον Δανό ομόλογό του. Σε ώτα μη ακουόντων…

Όπως είπε, «η Τουρκία ασκεί εξωτερική πολιτική με όρους της διπλωματίας των κανονιοφόρων του 19ου αιώνα» και ασκεί «μια επιθετική πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την σταθερότητα στα νότια της ΕΕ, υπονομεύοντας τις συλλογικές μας προσπάθειες και υποδαυλίζοντας προκλήσεις, όπως είναι η μετανάστευση και η τρομοκρατία».